Прокуратурата повдигна обвинение на осиновителката, пребила малко си дете

Районна прокуратура в Пловдив обвини и задържа 41-годишна осиновителка от Столипиново за нанасяне на тежка телесна повреда на малолетно дете. Момиченцето на 1 година и 9 месеца е постъпило в университетска болница „Свети Георги“ на 23 септември вечерта с травми по главата и тялото, синини, както и следи от ухапвания. За преглед е било доведено от майката. След извършени прегледи и изследвания лекарите са подали сигнал на тел. 112. Незабавно са започнали действия по разследването за установяване на фактическата обстановка по случая и разпити на свидетели. Заради противоречиви данни са били назначени експертизи за установяване на психичното състояние на майката и на телесните повреди на детето. Пред медиците осиновителката обяснила, че детето е паднало на земята от леглото, а синините по него били от това, че тя го хапела, защото не можело да се събуди. Първоначалните доказателства на разследващите обаче сочат, че травмите по тялото на детенцето са нанесени осиновителката, която се е грижела сама за детето. Предстои да бъде изготвено заключението по назначената съдебномедицинска експертиза, която да установи вида и характера на телесните повреди на момиченцето и най-вече тяхното причиняване. Назначена е и комплексна съдебна психиатрична и психологична експертиза на майката, чието заключение се очаква да бъде изготвено утре. […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Прокуратура

Районна прокуратура в Пловдив обвини и задържа 41-годишна осиновителка от Столипиново за нанасяне на тежка телесна повреда на малолетно дете.

Момиченцето на 1 година и 9 месеца е постъпило в университетска болница „Свети Георги“ на 23 септември вечерта с травми по главата и тялото, синини, както и следи от ухапвания. За преглед е било доведено от майката.

След извършени прегледи и изследвания лекарите са подали сигнал на тел. 112. Незабавно са започнали действия по разследването за установяване на фактическата обстановка по случая и разпити на свидетели. Заради противоречиви данни са били назначени експертизи за установяване на психичното състояние на майката и на телесните повреди на детето. Пред медиците осиновителката обяснила, че детето е паднало на земята от леглото, а синините по него били от това, че тя го хапела, защото не можело да се събуди.

Първоначалните доказателства на разследващите обаче сочат, че травмите по тялото на детенцето са нанесени осиновителката, която се е грижела сама за детето. Предстои да бъде изготвено заключението по назначената съдебномедицинска експертиза, която да установи вида и характера на телесните повреди на момиченцето и най-вече тяхното причиняване. Назначена е и комплексна съдебна психиатрична и психологична експертиза на майката, чието заключение се очаква да бъде изготвено утре.

Обвиняемата е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за постоянен арест.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни