Избори 2024

Водещи новини

Проект „Забавляваме се и творим заедно с мама“ ще забавлява деца от 1 до 3 години

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Проект Забавляваме се и творим заедно с мама - Читалище Шалом Алейхем - 1945
Снимка: Община Пловдив

Утре, 15 септември, от 10:30 ч. в Читалище ”Шалом Алейхем – 1945г.” ще се състои първото занимание от проекта „Забавляваме се и творим заедно с мама”, което е предназначено за най-малките деца от 1 до 3 години. Това е проект, който съчетава забавление, творчество и комуникация.

В продължение на три месеца чрез музика и песнички, рисуване и моделиране и четене на книжки, децата ще имат възможност да се срещнат с различни форми на изкуството. За целта в Читалището ще се предлагат четири пространства: Детско музикално студиo „Кречетало”; Арт-ателие „Вълшебните боички”; Детска читалня „Забавните буквички”; Детско консултантско студио „Да пораснем неусетно”. Заниманията, ще се провеждат под ръководството на специалисти и ще се осъществяват с активното включване на мама или татко.

Детско музикално студио ”Кречетало” ще посреща своите малки приятелчета всеки вторник и четвъртък от 10.30ч., като децата активно ще участват при изпълнението на песничките и музиката, включвайки се с детски музикални инструменти – маракаси, ксилофони, барабанчета и др.инструменти.

В Арт-ателието, заниманията ще бъдат в четвъртък от 11.30ч. Там децата ще рисуват с помощта на мама върху стативи с боички – с четки и пръсти и периодично ще се организират изложби с техните произведения.

В Детската читалня, заниманията ще се провеждат във вторник от 11.30ч. Там освен четенето на детски книжки, ще се прилага и метода на Камишибай театър. Ще се използват и книги с добавена реалност, а главните герои ще оживяват с интернет приложението „scanAR“.

В четвъртото пространство Детско консултантско студио „Да пораснем неусетно” един път в месеца детски психолог ще провежда обучения и консултации с родителите по въпроси и проблеми, свързани с възпитанието на децата в най- ранна детска възраст.

Екипът на НЧ”Шалом Алейхем-1945г.”очаква своите малки приятелчета, заедно да се забавляват и творят. Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар за 2022 година .

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив