Представят студентска фотографска изложба в Етнографския музей

Регионален етнографски музей – Пловдив представя студентската фотографска изложба „Живи наследства – през погледа на млади фотографи студенти“ на Регионалният център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО. Откриването е на 20 януари 2023 г. от 17.30 ч. в Регионален етнографски музей – Пловдив. Изложбата представя във фотоси общуването на млади автори, студенти по фотография от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ и Нов български университет,  с живите наследства в България. Културното богатство, отразено през погледа и обектива на ново поколение фотографи, отвежда към делници и празници, към познати  дати от календара и нови събития, предава настроения и чувства от досега с традициите, показва живите наследства като част от съвременния начин на живот. Изложбата беше представена в гр. София в Галерия на открито градина „Кристал“  през юни 2022 г. Фотографиите ще бъдат изложени в салона на РЕМ – Пловдив до 20 февруари 2023 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Представят студентска фотографска изложба в Етнографския музей

Регионален етнографски музей – Пловдив представя студентската фотографска изложба „Живи наследства – през погледа на млади фотографи студенти“ на Регионалният център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО.

Откриването е на 20 януари 2023 г. от 17.30 ч. в Регионален етнографски музей – Пловдив.

Изложбата представя във фотоси общуването на млади автори, студенти по фотография от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ и Нов български университет,  с живите наследства в България.

Културното богатство, отразено през погледа и обектива на ново поколение фотографи, отвежда към делници и празници, към познати  дати от календара и нови събития, предава настроения и чувства от досега с традициите, показва живите наследства като част от съвременния начин на живот.

Изложбата беше представена в гр. София в Галерия на открито градина „Кристал“  през юни 2022 г. Фотографиите ще бъдат изложени в салона на РЕМ – Пловдив до 20 февруари 2023 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини