Правят повторни изследвания на храната която са яли учениците от Спортното, приети в болница

Учениците, които миналата седмица бяха приети в Инфекциозната клиника на университетска болница „Свети Георги“, са изписани още в петък. Направените проби, както за бактериална инфекция, така и за ентеровируси, са отрицателни, съобщиха от РЗИ. Резултатите от пробите на храната, която учениците са консумирали, също са отрицателни, но те ще бъдат изследвани още веднъж, този път в оторизирана за целта лаборатория в София, обясни директорът на БАБХ Пловдив д-р Иван Шиков. Общо 17 деца от спортното училище СУ “Васил Левски” в Пловдив  постъпиха в началото на миналата седмица в болница след стомашно неразположение. Учениците са между 10 и 16-годишна възраст. От следващия ден столовата в училището не работи, започна вземането на проби от всички заготовки от предлаганата в менюто храна. Според управата на училището, зле са се почувствали общо 64 ученици. До два дни се очаква да станат ясни и резултатите на персонала на столовата, където са се хранили учениците.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Болница - пациенти
Снимка: Pixabay

Учениците, които миналата седмица бяха приети в Инфекциозната клиника на университетска болница „Свети Георги“, са изписани още в петък.

Направените проби, както за бактериална инфекция, така и за ентеровируси, са отрицателни, съобщиха от РЗИ.

Резултатите от пробите на храната, която учениците са консумирали, също са отрицателни, но те ще бъдат изследвани още веднъж, този път в оторизирана за целта лаборатория в София, обясни директорът на БАБХ Пловдив д-р Иван Шиков.

Общо 17 деца от спортното училище СУ “Васил Левски” в Пловдив  постъпиха в началото на миналата седмица в болница след стомашно неразположение. Учениците са между 10 и 16-годишна възраст.

От следващия ден столовата в училището не работи, започна вземането на проби от всички заготовки от предлаганата в менюто храна.

Според управата на училището, зле са се почувствали общо 64 ученици.

До два дни се очаква да станат ясни и резултатите на персонала на столовата, където са се хранили учениците.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив