Още 4 деца от СУ „Васил Левски“ са приети в болница със съмнения за хранително натравяне

Още 4 деца са от спортното училище СУ “Васил Левски” в Пловдив са постъпили в Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ “Свети Георги” със съмнения за хранително натравяне, съобщиха за Дарик от лечебното заведение. В Клиниката вече бяха приети 13 ученици от училището – всичките със симптоми на стомашно неразположение. От вчера столовата в учебното заведение не работи, вземат се проби от всички заготовки от предлаганата в менюто храна за учениците. Проверките, които се извършват заедно със здравните власти, са установили, че кухнята в училището е в добро общо състояние, съобщи вече за Дарик директорът на БАБХ Пловдив д-р Иван Шиков. Той поясни, че се очаква до 5 дни да стане ясна причината за стомашното неразположение на децата – хранително натравяне или някаква друга вирусна инфекция. По думите му, с подобна клиника са и децата, които не са се хранили в стола, както и няколко от преподавателите. Според управата на училището, зле са се почувствали общо 64 ученици.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
УМБАЛ Свети Георги - Пловдив
Снимка: УМБАЛ "Свети Георги"

Още 4 деца са от спортното училище СУ “Васил Левски” в Пловдив са постъпили в Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ “Свети Георги” със съмнения за хранително натравяне, съобщиха за Дарик от лечебното заведение.

В Клиниката вече бяха приети 13 ученици от училището – всичките със симптоми на стомашно неразположение. От вчера столовата в учебното заведение не работи, вземат се проби от всички заготовки от предлаганата в менюто храна за учениците. Проверките, които се извършват заедно със здравните власти, са установили, че кухнята в училището е в добро общо състояние, съобщи вече за Дарик директорът на БАБХ Пловдив д-р Иван Шиков.

Той поясни, че се очаква до 5 дни да стане ясна причината за стомашното неразположение на децата – хранително натравяне или някаква друга вирусна инфекция. По думите му, с подобна клиника са и децата, които не са се хранили в стола, както и няколко от преподавателите.

Според управата на училището, зле са се почувствали общо 64 ученици.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни