Избори 2024

Водещи новини

ПП-ДБ внесоха проекторешение в Парламента за варненските акции на Панаира

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Международен панаир Пловдив

Депутати от ПП-ДБ от Пловдив и Варна са внесли вчера в Народното събрание проекторешение за възлагане на министъра на икономиката да впише акциите на Община Варна в полза на държавата. Това съобщи пловдивският народен представител от коалицията Росен Костурков.

Солидни юридически мотиви за такова искане има и те са посочени от съдия докладчика от ВАС Жанета Петрова в особеното й мнение по решението на магистратите, обяснява Костурков.

От тук нататък следва председателя на 49-тото НС Росен Желязков  да включи проекторешението възможно най-бързо в програмата на Парламента, като това може да стане още идната сряда, 10 май.

След това то да бъде прието в зала и очакванията са да няма народен представител, който да не иска да защити държавния интерес в случая.

Последната стъпка е министърът на икономиката в най-кратък срок да изпълни решението на НС, уточни Росен Костурков.

Припомням, че търговският регистър за втори път отказа да впише апорта на варненските акции на Панаира в дружеството „Пълдин Туринвест“, контролирано от бизнесмена Георги Гергов. Така все още съществува шанс Панаира да не попадне изцяло под контрола на Гергов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив