Избори 2024

Водещи новини

Повдигнаха обвинения на 7 от участниците в масовия бой на кръстовище в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Прокуратура

Районната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения за хулиганство на 7 от участниците в масовия бой с колове на светофар на Карловско шосе в града на тепетата. Мъжете са задържани за 24 часа, единият от тях е обвинен и за нанасяне на лека телесна повреда, съобщиха от прокуратурата.

Стара свада между ромски фамилии е причина за тежкия инцидент от събота вечерта, след който в спешен медицински кабинет е приет мъж с рана на главата. В обясненията си пациентът посочил, че нараняването получил при сбиване, възникнало на оживеното кръстовище на Карловско шосе.

Междувременно видеоклип от боя бе разпространен в социалната мрежа. На кадрите се вижда как на червен сигнал на светофара от спрял микробус слизат няколко мъже и нападат други от съседна кола. При физическата саморазправа двете групи използват и дървени прътове, нанесени са увреждания и по леката кола.

При проверката на полицията става ясно, че участниците в боя се познават и враждуват помежду си още от края на миналата година. В първия ден на уикенда те се срещнали случайно по време на свиждане с лишени от свобода в пловдивския затвор и се сбили, за което се наложила бързата намеса на надзирателите и специализираните полицейски сили. При повторната си засечка на кръстовището в града обаче двете враждуващи групи решили да разрешат конфликта с бой.

Установена е самоличността на деветимата инициатори на сбиването, четирима от тях са задържани за срок до 24 часа. Издирването на останалите мъже продължава. Част от извършителите са с криминално минало, има и осъждани.

Работата по случая продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив