Полицията с превантивни мерки срещи палежа на нерегламентирани сметища в Пловдив

От началото на тази седмица е осигурено засилено полицейско присъствие на територията на квартал „Шекер махала” в Пловдив, където през последните няколко дни възникнаха умишлени пожари в нерегламентирани сметища. От  горящите отпадъци, в т.ч. и автомобилни гуми и кабели, бе предизвикано сериозно задимяване, а вероятността огънят да се разпростре върху близки жилищни сгради или други обекти е била реална. На множеството сигнали от притеснени граждани своевременно са реагирали екипи на пожарната, а в полицията се осъществяват необходимите действия за установяване на извършителите. В тази връзка от ръководството на областната дирекция на МВР е създадена организация, за да не бъдат допуснати и други подобни палежи. Сред набелязаните превантивни мерки в ежедневната дейност на служителите на реда е поставена и задача за постоянно наблюдение на местата в града, за които има информация за запалвания на струпани купчини с отпадъци. Конкретно за квартал „Шекер махала” като такива зони се очертават около улиците „Дилянка”, „Звънче”, „Лайка”, бул. „Васил Априлов” и моста на „Ален мак”. За тях е предвиден денонощен полицейски контрол, а обходът им се осъществява  по график от екипи на Трето РУ и секторите „Общинска полиция”, „Специализирани полицейски сили” и „Пътна полиция”. В обхвата на посочените мерки е възможно да влязат и други […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, белезници, арест, задържан, арестуван, кражба

От началото на тази седмица е осигурено засилено полицейско присъствие на територията на квартал „Шекер махала” в Пловдив, където през последните няколко дни възникнаха умишлени пожари в нерегламентирани сметища.

От  горящите отпадъци, в т.ч. и автомобилни гуми и кабели, бе предизвикано сериозно задимяване, а вероятността огънят да се разпростре върху близки жилищни сгради или други обекти е била реална.

На множеството сигнали от притеснени граждани своевременно са реагирали екипи на пожарната, а в полицията се осъществяват необходимите действия за установяване на извършителите. В тази връзка от ръководството на областната дирекция на МВР е създадена организация, за да не бъдат допуснати и други подобни палежи.

Сред набелязаните превантивни мерки в ежедневната дейност на служителите на реда е поставена и задача за постоянно наблюдение на местата в града, за които има информация за запалвания на струпани купчини с отпадъци. Конкретно за квартал „Шекер махала” като такива зони се очертават около улиците „Дилянка”, „Звънче”, „Лайка”, бул. „Васил Априлов” и моста на „Ален мак”. За тях е предвиден денонощен полицейски контрол, а обходът им се осъществява  по график от екипи на Трето РУ и секторите „Общинска полиция”, „Специализирани полицейски сили” и „Пътна полиция”.

В обхвата на посочените мерки е възможно да влязат и други квартали в областния град.  При забелязване на хора, които палят отпадъци на обществени места, униформените ще бъдат безкомпромисни. Напомняме, че всеки установен нарушител подлежи на съответните наказателни санкции от компетентните институции.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини