Ромският лидер Ашим Асан се закани да“вдигне“ 4 махали на бунт

Ромският лидер Ашим Асан, чиято къща, определяна като една от най-луксозните в Аджисан махала, беше съборена наскоро след дълга съдебна сага, заплаши с бунт управляващите от ГЕРБ в Пловдив. Той се появи на сесията на ОбС на града и обвини местната власт за премахването на жилищната сграда, която според съда е незаконна. Още през месец май, миналата година, районната администрация започна събарянето на къщата на ромския лидер, но жива верига от негови роднини спря бутането. Оттогава Ашим Асан организира няколко пресконференции в своя защита. От микрофона на местния парламент ромският лидер се закани да „вдигне“ 4 махали в града и да свали управляващите от ГЕРБ. Заседанието на местния парламент беше прекратено и Ашим Асан помолен да напусне залата. Пред Дарик районният кмет на „Централен“ Георги Стаменов заяви, че по отношение на премахването на палата на ромския лидер е спазен закона, подтикването към етнически бунт е недопустимо.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Ашим Асан

Ромският лидер Ашим Асан, чиято къща, определяна като една от най-луксозните в Аджисан махала, беше съборена наскоро след дълга съдебна сага, заплаши с бунт управляващите от ГЕРБ в Пловдив. Той се появи на сесията на ОбС на града и обвини местната власт за премахването на жилищната сграда, която според съда е незаконна.

Още през месец май, миналата година, районната администрация започна събарянето на къщата на ромския лидер, но жива верига от негови роднини спря бутането. Оттогава Ашим Асан организира няколко пресконференции в своя защита.

От микрофона на местния парламент ромският лидер се закани да „вдигне“ 4 махали в града и да свали управляващите от ГЕРБ. Заседанието на местния парламент беше прекратено и Ашим Асан помолен да напусне залата.

Пред Дарик районният кмет на „Централен“ Георги Стаменов заяви, че по отношение на премахването на палата на ромския лидер е спазен закона, подтикването към етнически бунт е недопустимо.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини