Започна събарянето на къщата в Пловдив на ромския лидер Ашим Асан

Започна събарянето на къщата в Пловдив на ромския лидер Ашим Асан. Сградата, определяна като една от най-луксозната в Аджисан махала, ще бъде премахната след дълга съдебна сага, започнала през 2016 година. Районното кметство е спечелило всички дела от тогава насам, включително и в Страсбург, по отношение на къщата, която е незаконна. През май месец районната администрация започна събарянето на жилищната сграда, определяна от местните ромски жители като палат, но жива верига от роднини на Ашим Асан спря бутането. Очаква се 4-етажната незаконна сграда да бъде премахната до седмица.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Ашим Асан

Започна събарянето на къщата в Пловдив на ромския лидер Ашим Асан. Сградата, определяна като една от най-луксозната в Аджисан махала, ще бъде премахната след дълга съдебна сага, започнала през 2016 година. Районното кметство е спечелило всички дела от тогава насам, включително и в Страсбург, по отношение на къщата, която е незаконна.

През май месец районната администрация започна събарянето на жилищната сграда, определяна от местните ромски жители като палат, но жива верига от роднини на Ашим Асан спря бутането.

Очаква се 4-етажната незаконна сграда да бъде премахната до седмица.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини