Полицията с мерки за охраната на реда заради честването на Съединението на България

В ОДМВР – Пловдив е създадена необходимата организация за обезпечаване на сигурността и обществения ред по повод предстоящото честване на Съединението на България на 6 септември. Допълнително са взети мерки и за гарантиране на пътната безопасност и създаване на временна реорганизация на движението при провеждане на организираните спортни и културни масови мероприятия. Във връзка с традиционния Международен мемориален  маратон „Съединение“ се очаква да бъде въведена цялостна или поетапна забрана за преминаване на всички моторни превозни средства от 9.00 ч. до 14.00 ч. на територията на дирекцията. Маратонът стартира в 9:30 ч. в град Съединение и преминава през селата Войсил, Бенковски, Царацово, след което се влиза в Пловдив през Голямоконарско шосе и по бул. “Васил Априлов“ и бул.“Шести септември“ се насочва към финала на  площад „Съединение“. В Пловдив от 09. 30 ч. е началото на междинен пробег от бул. “Руски“ по бул. „Шести септември“ с крайна точка площад „Съединение“. Пред ДЦК 2 на бул. “Шести септември“ започва и 2-километров пробег, който финишира на едноименния площад. В празничната вечер, по повод тържествената заря-проверка на площад „Съединение“, от 17.00 ч. до приключване на събитието, няма да се допускат автомобили по бул. „Шести септември“, в участъка между бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“ и бул. […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
ОДМВР Пловдив

В ОДМВР – Пловдив е създадена необходимата организация за обезпечаване на сигурността и обществения ред по повод предстоящото честване на Съединението на България на 6 септември. Допълнително са взети мерки и за гарантиране на пътната безопасност и създаване на временна реорганизация на движението при провеждане на организираните спортни и културни масови мероприятия.

Във връзка с традиционния Международен мемориален  маратон „Съединение“ се очаква да бъде въведена цялостна или поетапна забрана за преминаване на всички моторни превозни средства от 9.00 ч. до 14.00 ч. на територията на дирекцията.

Маратонът стартира в 9:30 ч. в град Съединение и преминава през селата Войсил, Бенковски, Царацово, след което се влиза в Пловдив през Голямоконарско шосе и по бул. “Васил Априлов“ и бул.“Шести септември“ се насочва към финала на  площад „Съединение“.

В Пловдив от 09. 30 ч. е началото на междинен пробег от бул. “Руски“ по бул. „Шести септември“ с крайна точка площад „Съединение“. Пред ДЦК 2 на бул. “Шести септември“ започва и 2-километров пробег, който финишира на едноименния площад.

В празничната вечер, по повод тържествената заря-проверка на площад „Съединение“, от 17.00 ч. до приключване на събитието, няма да се допускат автомобили по бул. „Шести септември“, в участъка между бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“ и бул. „Руски“.

На изградените контролно-пропускателни пунктове в района на площада  служителите на реда ще извършват щателни проверки на посетителите. Няма да бъдат допускани лица под въздействието на алкохол или наркотици, и такива, които носят оръжие или други опасни предмети.

Полицията апелира водачите на МПС да избират обходни маршрути в посочените времеви интервали и  да проявят необходимото търпение за нормалното протичане на всички събития, свързани с празника.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини