Полицаи гониха 15-годишен зад волана, а баща му се опита да ги подкупи

След кратка гонка служители на РУ – Карлово заловиха непълнолетно и неправоспособно момче зад волана на лек автомобил. В полицията са задържани неговият баща и друг родственик, опитали да подкупят униформените по време на проверката. Около 1.30 ч. днес, при работа по безопасност на движението на Подбалканския път, в района на село Анево полицейски екип подал сигнал за спиране на лек автомобил „Мицубиши“.  Вместо да изпълни разпореждането, шофьорът на колата ускорил и продължил в посока Сопот, където след минути бил спрян принудително от последвалия го автопатрул. Проверката установила, че зад волана е тийнейджър на 15 години, който вози баща си и вуйчо си, и двамата видимо под въздействие на алкохол. За да осуетят действията на служителите, единият от мъжете им предложил подкуп – пари за почерпка, а другият направо подхвърлил в патрулната кола банкнота от 50 лева. Извършителите са отведени за едно денонощие в полицейския арест. По случая е образувано бързо производство по чл. 304 от НК. На родителя е съставен акт, че е допуснал шофирането на неправоспособния си син, а на автомобила са отнети регистрационните табели.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, полиция, арест

След кратка гонка служители на РУ – Карлово заловиха непълнолетно и неправоспособно момче зад волана на лек автомобил. В полицията са задържани неговият баща и друг родственик, опитали да подкупят униформените по време на проверката.

Около 1.30 ч. днес, при работа по безопасност на движението на Подбалканския път, в района на село Анево полицейски екип подал сигнал за спиране на лек автомобил „Мицубиши“.  Вместо да изпълни разпореждането, шофьорът на колата ускорил и продължил в посока Сопот, където след минути бил спрян принудително от последвалия го автопатрул.

Проверката установила, че зад волана е тийнейджър на 15 години, който вози баща си и вуйчо си, и двамата видимо под въздействие на алкохол. За да осуетят действията на служителите, единият от мъжете им предложил подкуп – пари за почерпка, а другият направо подхвърлил в патрулната кола банкнота от 50 лева. Извършителите са отведени за едно денонощие в полицейския арест.

По случая е образувано бързо производство по чл. 304 от НК. На родителя е съставен акт, че е допуснал шофирането на неправоспособния си син, а на автомобила са отнети регистрационните табели.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини