960 800 лева от даренията за пострадалите села в Карловско са вече разплатени

960 800 лева от даренията за пострадалите от водното бедствие от началото на септември вече са разплатени. Собствениците на 168 пострадали имота в община Карлово вече са получили полагащите им се средства, съобщиха от местната управа. От там уточниха, че в Общината са подадени 179 заявления за получаване на разпределените с решение на Общинския съвет 1,5 милиона лева, като 10 от заявленията не са окомплектовани с всички изисквани документи и се изчаква тяхното представяне. До момента  в дарителската кампания на местната управа са събрани над 1 780 000 лева. От 12 декември и Българският Червен кръст (БЧК) започна предоставянето на финансова помощ за най-пострадалите домакинства от наводненията в селата в община Карлово. Цялата сума възлиза на 581 000 лв. Заявления могат да се подават от собствениците на засегнатите имоти в следващите дни в кметствата на селата Каравелово, Слатина, Богдан, Христо Даново и Войнягово. По 940 лв. помощ ще получат 390 домакинства, които досега са подали документи. . Средствата ще се изплащат в клоновете на „Български пощи“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
село Слатина - наводнение
Снимка: БНТ

960 800 лева от даренията за пострадалите от водното бедствие от началото на септември вече са разплатени. Собствениците на 168 пострадали имота в община Карлово вече са получили полагащите им се средства, съобщиха от местната управа.

От там уточниха, че в Общината са подадени 179 заявления за получаване на разпределените с решение на Общинския съвет 1,5 милиона лева, като 10 от заявленията не са окомплектовани с всички изисквани документи и се изчаква тяхното представяне. До момента  в дарителската кампания на местната управа са събрани над 1 780 000 лева.

От 12 декември и Българският Червен кръст (БЧК) започна предоставянето на финансова помощ за най-пострадалите домакинства от наводненията в селата в община Карлово. Цялата сума възлиза на 581 000 лв. Заявления могат да се подават от собствениците на засегнатите имоти в следващите дни в кметствата на селата Каравелово, Слатина, Богдан, Христо Даново и Войнягово. По 940 лв. помощ ще получат 390 домакинства, които досега са подали документи. . Средствата ще се изплащат в клоновете на „Български пощи“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини