Избори 2024

Водещи новини

Жителите на наводнените карловски села Богдан, Каравелово и Слатина излязоха на протест

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Жителите на наводнените карловски села Богдан, Каравелово и Слатина излязоха на протест

На протест излязоха тази сутрин жителите на наводнените карловски села Богдан, Каравелово и Слатина, които бяха много сериозно засегнати от бедствието от началото на септември. Хората блокираха за кратко Подбалканския път до разклона за село Московец.

„Три месеца продължаваме да живеем под постоянен страх да не преживеем отново същото. Прехвърлянето на отговорността между институциите по решаването на всякакви текущи и дългосрочни проблеми във връзка с възстановяването на инфраструктурата, частните щети и нормалния начин на живот, е недопустима. Недопустима е и небрежността при разчистването и възстановяване на селата“, категорични са протестиращите.

Те настояват още да получат информация как до тук са изразходени отпуснатите средства към община Карлово от Междуведомствената комисия към МС и искат по-нататъшният процес по възстановяване на населените места да бъде максимално публичен.

Хората са категорични, че трябва да се предостави информация дали са приключили разследванията на причините, довели до бедствието, и какво са установили те.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив