В Пловдив / Общество / Пловдивските нотариуси ще дават безплатни консултации за граждани

Пловдивските нотариуси ще дават безплатни консултации за граждани

Пловдивските нотариуси ще дават безплатни консултации за граждани на 25 октомври от 12 до 16 часа в конферентна зала „Бизнес 1” на Гранд хотел „Пловдив” (бивш Новотел Пловдив). Инициативата е […]

Пловдивските нотариуси ще дават безплатни консултации за граждани на 25 октомври от 12 до 16 часа в конферентна зала „Бизнес 1” на Гранд хотел „Пловдив” (бивш Новотел Пловдив). Инициативата е на Националната камара на Република България и Регионална нотариална колегия-Пловдив.

Датата е избрана неслучайно. На 25 октомври тази година държавите членки на Европейския съюз ще отбележат за 20-и път Европейския ден на правосъдието – ден, който служи за информиране на гражданите на ЕС за техните права и достъп до трансгранично правосъдие в Съюза.

Празникът се отбелязва със събития, в които професионалистите в сферата на правото насърчават  по-широк кръг от населението да се ангажира с начина, по който обществото функционира, за да разберат по-добре правата си. Държавите членки организират събития, които доближават правосъдието до гражданите, за да им дадат възможност да научат повече за правото и правната процедура.

Send this to a friend