Избори 2024

Водещи новини

Пловдивските доброволци в Турция спасиха 31 човешки живота

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю благодари на доброволците за помощта, която оказаха. Екипът работеше в силно засегнатите от земетресението райони на Турция в доста неблагоприятни условия - минусови температури, липса на вода, огромен стрес и напрежение. „Имаше смисъл да сме там, дори и за един човек. Надеждата, която даваше всеки спасител на хората беше неоценима. Ако трябва пак да заминем, не бихме се поколебали“, категорични са доброволците.

Пловдивските доброволци, които бяха на спасителна мисия след земетресението в Турция, се завърнаха. Снощи те бяха посрещнатия в базата на Аварийно спасяване в Пловдив от близки и приятели.

Групата от 27 човека остана една седмица в едни от най-засегнатите от унищожителния трус райони и спасява 31 човешки живота. Доброволците разчитат на собствена екипировка и специална техника, която набавят със свои средства или с дарения.

Обученото да търси и открива хора – шестгодишното куче Килиан, е спасило общо 18 човешки живота.

Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю благодари на доброволците за помощта, която оказаха. Екипът работеше в силно засегнатите от земетресението райони на Турция в доста неблагоприятни условия  – минусови температури, липса на вода, огромен стрес и напрежение.

„Имаше смисъл да сме там, дори и за един човек. Надеждата, която даваше всеки спасител на хората беше неоценима. Ако трябва пак да заминем, не бихме се поколебали“, категорични са доброволците.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив