Манол Пейков: Доброволчеството е нещо, което се възпитава

„Доброволчеството е нещо, което се възпитава“. Това заяви в предаването „Дребният шрифт“ на Дарик радио издателят Манол Пейков – човекът, който инициира голямата кампания за купуване и изпращане на генератори в Украйна, а сега организира част от доброволческото усилие за набиране на средства за помощ на пострадалите в Турция и Сирия. „Доброволчеството е много пряко свързано с устойчивото гражданско общество, а гражданското общество е мерило за качеството на живот в една страна“, допълни той. Манол Пейков съобщи, че до момента над 850 000 лева са събрани за пострадалите, а „предметните дарения продължават да се вливат по абсолютно невероятен начин“. „Дарителите са хиляди хора, всякакви – възрастни, млади, повечето от тях нямат никаква семейна или родова връзка с Турция, просто са съпричастни“, каза още той. „Много е вдъхновяващо да видиш толкова много енергия, която е вдъхновена от желание да помогнеш“, посочи Манол Пейков. От Пловдив се подготвят дарения, които да бъдат транспортирани и до пострадалите от земетресенията в Сирия. От Съюза на превозвачите в България са предложили на екипа на Манол Пейков безплатни товарни камиони. Работи се по осигуряване на документите за изнасяне на първия ТИР с 24 тона брашно в Сирия. По информация на Пейков, даренията се доставят до граничната бразда, […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Манол Пейков

„Доброволчеството е нещо, което се възпитава“. Това заяви в предаването „Дребният шрифт“ на Дарик радио издателят Манол Пейков – човекът, който инициира голямата кампания за купуване и изпращане на генератори в Украйна, а сега организира част от доброволческото усилие за набиране на средства за помощ на пострадалите в Турция и Сирия.

„Доброволчеството е много пряко свързано с устойчивото гражданско общество, а гражданското общество е мерило за качеството на живот в една страна“, допълни той.

Манол Пейков съобщи, че до момента над 850 000 лева са събрани за пострадалите, а „предметните дарения продължават да се вливат по абсолютно невероятен начин“.

„Дарителите са хиляди хора, всякакви – възрастни, млади, повечето от тях нямат никаква семейна или родова връзка с Турция, просто са съпричастни“, каза още той.

„Много е вдъхновяващо да видиш толкова много енергия, която е вдъхновена от желание да помогнеш“, посочи Манол Пейков.

От Пловдив се подготвят дарения, които да бъдат транспортирани и до пострадалите от земетресенията в Сирия. От Съюза на превозвачите в България са предложили на екипа на Манол Пейков безплатни товарни камиони. Работи се по осигуряване на документите за изнасяне на първия ТИР с 24 тона брашно в Сирия. По информация на Пейков, даренията се доставят до граничната бразда, която е под охраната на турските власти. Очакванията са там камионите да се  претоварват на други, осигурени от американската фондация Multifaith Alliance.

Шади Мартини, сирийски активист и доброволец, от своя страна изрази възхищението си от мащаба на мобилизацията за помощта на Сирия и Турция. Той изтъкна, че е много приятно изненадан.

„България не е пряко засегната и съм приятно изненадан. Можеш да останеш тук и нищо да не даваш, но въпреки това хората искат, обаждат се, организират“, каза Шади Мартини.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини