В Пловдив / Култура / Пловдивските читалища канят на традиционния си концерт за Деня на народните будители

Пловдивските читалища канят на традиционния си концерт за Деня на народните будители

На 31.10.2022 г., с начало в 17:30 ч., Римският стадион на Филипопол ще бъде огласен от концерт-спектакъла „Поклон, будители народни!” с участието на любителските състави към читалищата от град Пловдив. […]

На 31.10.2022 г., с начало в 17:30 ч., Римският стадион на Филипопол ще бъде огласен от концерт-спектакъла „Поклон, будители народни!” с участието на любителските състави към читалищата от град Пловдив. Концертът традиционно се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е неизменна част от Програмата на читалищата за годината. Входът е свободен!

В концерта ще вземат участие школите от Пловдивските читалища. Ще чуем и видим състави и колективи Народно читалище „Захари Стоянов-1984″,Танцово студио „Милениум“ към НЧ „Христо Смирненски -1935″ Пловдив с художествен ръководител Цветомира Крумова, Група за стари градски песни „Вяра, Надежда, Любов“ ръководител – Пепа Диева, Георги Запрянов от НЧ „Христо Смирненски -1935″- гайда, Женски народен хор „Родна песен” с  худ. р-л  Златка  Стефанова, акордеон Христо Христозов при НЧ „П. Р. Славейков – 1908 – гр. Пловдив и Детски танцов състав  „Луди Млади“ при НЧ „Проф. Кирил Дженев-2018″ – Пловдив. Гост-участници в програмата ще са и приятелите от  Хор „Евмолпея” с диригент д-р Алим Хансе и клавирен съпровод Йорданка Иванова.

Send this to a friend