В Пловдив / Култура / На прекрасен класически концерт се насладиха в район „Западен“

На прекрасен класически концерт се насладиха в район „Западен“

На прекрасен класически концерт се насладиха в район „Западен“. Събитието, озаглавено „Viva la musica“, сложи началото на творческо сътрудничество между Сдружение „Изкуство във времето“ и екипа на администрацията. Музикантите бяха […]

На прекрасен класически концерт се насладиха в район „Западен“. Събитието, озаглавено „Viva la musica“, сложи началото на творческо сътрудничество между Сдружение „Изкуство във времето“ и екипа на администрацията.

Музикантите бяха поздравени от кмета на района Димитър Колев, който им благодари за прекрасното изживяване, което подариха на всички присъстващи. Меломаните имаха възможност да се насладят на творби от П.И. Чайковски, П. Сарасате, Н. Паганини, З. Фибих, Ф. Лехар, С. Прокофиев, П. Хаджиев и други. Те бяха изпълнени по неповторим начин от представителите на Сдружението – Валентина Трендафилова (сопрано), Павел Генов (цигулка), Дарина Иванова (флейта), Никола Николов (виолончело) и Злателина Коларова (пиано). Гост-изпълнителите Ивелина Рашкова (сопрано), Екатерина и Марияна Стоеви от класа по цигулка на Е. Ночева и Виктор Костов от класа по цигулка на П. Генов в НУМТИ „Д. Петков“ вдигнаха на крака публиката с виртуозните си изпълнения.

Организаторите обещаха традицията да продължи и отново да съберат любителите на камерната музика извън концертните зали. Именно това е и една от основните цели на сдружението – да популяризира музикалното изкуство сред гражданите на Пловдив.

Send this to a friend