в Пловдив / Общество / Служители на район „Западен“ се присъединиха към инициативата „Капачки за бъдеще“

Служители на район „Западен“ се присъединиха към инициативата „Капачки за бъдеще“

Служители на район „Западен“ се присъединиха към инициативата „Капачки за бъдеще“. В кратки срокове те събраха и предадоха 60 килограма капачки, като така се включиха в кампанията за закупуване на […]

Служители на район „Западен“ се присъединиха към инициативата „Капачки за бъдеще“. В кратки срокове те събраха и предадоха 60 килограма капачки, като така се включиха в кампанията за закупуване на линейка за деца.

Идеята служителите да се включат в благородната мисия е лично на кмета на района Димитър Колев. Нещо повече – кампанията в „Западен“ продължава и през ноември, когато до сградата на кметството ще бъде поставено огромно сърце, в което гражданите да предават събраните от тях капачки.

Благодарение на „Капачки за бъдеще“ и всички дарители, които се включват в различните издания на инициативата, вече са закупени два високоспециализирани автомобила. Първата неонатална линейка беше дарена на Пловдив в края на миналата година. Тя обслужва не само пловдивския регион, но и голяма част от Южна България – Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали. От края на този месец и Плевен ще разполага с високоспециализирана линейка, която ще покрие нуждите на цяла Централна Северна и Северозападна България.

В момента тече акция за осигуряване на средства за закупуването и на трета специализирана неонатална линейка. Организаторите от „Капачки за бъдеще“ се надяват занапред да успеят да дарят линейки и на други големи градове, в които има университетски болници, така че да покрият територията на цялата страна. От създаването си през 2017-та година насам, от организацията са помогнали и на 35 болници в 35 града в страната с кувьози и медицинска техника.

Send this to a friend