Служители на район „Западен“ се присъединиха към инициативата „Капачки за бъдеще“

Служители на район „Западен“ се присъединиха към инициативата „Капачки за бъдеще“. В кратки срокове те събраха и предадоха 60 килограма капачки, като така се включиха в кампанията за закупуване на линейка за деца. Идеята служителите да се включат в благородната мисия е лично на кмета на района Димитър Колев. Нещо повече – кампанията в „Западен“ продължава и през ноември, когато до сградата на кметството ще бъде поставено огромно сърце, в което гражданите да предават събраните от тях капачки. Благодарение на „Капачки за бъдеще“ и всички дарители, които се включват в различните издания на инициативата, вече са закупени два високоспециализирани автомобила. Първата неонатална линейка беше дарена на Пловдив в края на миналата година. Тя обслужва не само пловдивския регион, но и голяма част от Южна България – Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали. От края на този месец и Плевен ще разполага с високоспециализирана линейка, която ще покрие нуждите на цяла Централна Северна и Северозападна България. В момента тече акция за осигуряване на средства за закупуването и на трета специализирана неонатална линейка. Организаторите от „Капачки за бъдеще“ се надяват занапред да успеят да дарят линейки и на други големи градове, в които има университетски болници, така че да покрият територията на цялата […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Капачки за бъдеще в район Западен
Снимка: район Западен

Служители на район „Западен“ се присъединиха към инициативата „Капачки за бъдеще“. В кратки срокове те събраха и предадоха 60 килограма капачки, като така се включиха в кампанията за закупуване на линейка за деца.

Идеята служителите да се включат в благородната мисия е лично на кмета на района Димитър Колев. Нещо повече – кампанията в „Западен“ продължава и през ноември, когато до сградата на кметството ще бъде поставено огромно сърце, в което гражданите да предават събраните от тях капачки.

Благодарение на „Капачки за бъдеще“ и всички дарители, които се включват в различните издания на инициативата, вече са закупени два високоспециализирани автомобила. Първата неонатална линейка беше дарена на Пловдив в края на миналата година. Тя обслужва не само пловдивския регион, но и голяма част от Южна България – Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали. От края на този месец и Плевен ще разполага с високоспециализирана линейка, която ще покрие нуждите на цяла Централна Северна и Северозападна България.

В момента тече акция за осигуряване на средства за закупуването и на трета специализирана неонатална линейка. Организаторите от „Капачки за бъдеще“ се надяват занапред да успеят да дарят линейки и на други големи градове, в които има университетски болници, така че да покрият територията на цялата страна. От създаването си през 2017-та година насам, от организацията са помогнали и на 35 болници в 35 града в страната с кувьози и медицинска техника.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини