Пловдивската полиция в готовност за обезпечаване на сигурността по Великденските празници

По отношение на охраната на храмовете, на които се очаква голямо струпване на хора, от отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Пловдив са обсъдени мерките за сигурност с отговорниците на обектите, представителите на местното самоуправление и администрация и на Българската православна църква. В близост до местата на обредите е осигурено осезаемо полицейско присъствие, а екипите ще реагират на всеки сигнал за противообществена проява или закононарушение. При възникнали затруднения в трафика ще се намесват веднага и ще вземат съответното отношение спрямо водачи на неправилно паркирани автомобили. Освен в зоните на църковните храмове, полицейски служители ще са позиционирани и в районите на жп гари и автогари, предвид интензивното придвижване на пътници. Униформени ще присъстват и в големите търговски центрове, хипермаркети и обществени места с масова посещаемост. Създадена е организация за охрана на реда във връзка с провежданите тържества, концерти и други обществени прояви на територията на град Пловдив и в населените места от областта. На ръководствата на охранителните фирми и звената за самоохрана, с дейност в места с празнични мероприятия, са дадени съответните указания за повишена бдителност при пропускателния режим в обектите. До масовите събития няма да се допускат хора, употребили алкохол или наркотици, носещи забранени предмети, обемисти пакети или оръжие. Недопустимо е […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
ОДМВР Пловдив - полиция

По отношение на охраната на храмовете, на които се очаква голямо струпване на хора, от отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Пловдив са обсъдени мерките за сигурност с отговорниците на обектите, представителите на местното самоуправление и администрация и на Българската православна църква. В близост до местата на обредите е осигурено осезаемо полицейско присъствие, а екипите ще реагират на всеки сигнал за противообществена проява или закононарушение. При възникнали затруднения в трафика ще се намесват веднага и ще вземат съответното отношение спрямо водачи на неправилно паркирани автомобили.

Освен в зоните на църковните храмове, полицейски служители ще са позиционирани и в районите на жп гари и автогари, предвид интензивното придвижване на пътници. Униформени ще присъстват и в големите търговски центрове, хипермаркети и обществени места с масова посещаемост.

Създадена е организация за охрана на реда във връзка с провежданите тържества, концерти и други обществени прояви на територията на град Пловдив и в населените места от областта. На ръководствата на охранителните фирми и звената за самоохрана, с дейност в места с празнични мероприятия, са дадени съответните указания за повишена бдителност при пропускателния режим в обектите. До масовите събития няма да се допускат хора, употребили алкохол или наркотици, носещи забранени предмети, обемисти пакети или оръжие. Недопустимо е и носенето на пиротехника.

С оглед опазване на собствеността и имуществото на хората, от отдел „Криминална полиция“ също са набелязани всички необходими мерки за недопускане и предотвратяване на посегателства. В тази връзка са и съветите към гражданите: При планирано отсъствие от домовете им, да не обявяват намеренията си в социалните мрежи и пред много хора, както и да се убедят, че жилищата са добре обезопасени и заключени. Когато са навън е необходимо да бъдат по-бдителни и отговорни към личните си вещи, а в търговските центрове, масовия градски транспорт и храмовете да внимават за съмнителни лица, които умишлено създават ситуации за отвличане на вниманието. Припомняме, че обикновено извършителите на джебчийски кражби използват оживлението и посягат главно на портмонета от преметнати през рамо дамски чанти, външни джобове на връхни дрехи и портфейли, носени в задния джоб на панталоните. При забелязване на извършители на нарушения или престъпления, своевременно да сигнализират в полицията.

Във връзка с очакваната интензивност на движение на МПС през празничните почивни дни и с цел осигуряване на безопасността на движението е създадена организация за засилен и ефективен пътен контрол. Сили на “Пътна полиция” ще патрулират в районите около църковни храмове, хипермаркети и търговски зони с цел недопускане на неправилно паркирани и затрудняване на движението. Ще се предприема и ръчно регулиране на участъци, където е необходимо осигуряване на бързо придвижване на моторните превозни средства. С допълнителни полицейски сили за подпомагане на движението ще бъдат наситени и входно – изходните артерии на град Пловдив. Ще се провеждат и специализирани проверки на шофьорите на МПС,  като Пътна полиция има готовност за въвеждане на временна организация на безопасността на движението при очакван интензивен трафик.

Това е повод полицията отново да напомни на водачите на МПС преди тръгване да проверят състоянието на автомобилите и да не предприемат пътуване с износени автомобилни гуми, неизправни светлини и други повреди, застрашаващи безопасността на тях самите и на другите участници в движението.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини