Повдигнаха обвинение на 30-годишен мъж за купуване на гласове в Столипиново

30-годишен мъж е обвинен от прокуратурата в Пловдив за купуване на гласове в пловдивския ромски квартал Столипиново. В хода на разследването е установено, че на 2 април, пред училище в махалата, където имало секция за гласуване, обвиняемият дал на двама мъже по 20 лева, за да упражнят правото си на вот за определена политическа партия. По делото са извършени претърсвания и изземвания, включително и на тефтери. Двамата мъже са разпитани. Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2000 лева. Наказанието, което се предвижда в Наказателния кодекс за престъплението, е лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 10 000 до 20 000 лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Съд
Снимка: Pixabay

30-годишен мъж е обвинен от прокуратурата в Пловдив за купуване на гласове в пловдивския ромски квартал Столипиново.

В хода на разследването е установено, че на 2 април, пред училище в махалата, където имало секция за гласуване, обвиняемият дал на двама мъже по 20 лева, за да упражнят правото си на вот за определена политическа партия.

По делото са извършени претърсвания и изземвания, включително и на тефтери. Двамата мъже са разпитани.

Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2000 лева.

Наказанието, което се предвижда в Наказателния кодекс за престъплението, е лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 10 000 до 20 000 лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини