Избори 2024

Водещи новини

Пловдивчани ще садят картофи на Рогошко шосе в знак на протест срещу лошото му състояние

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Рогошко шосе

Пловдивчани ще садят картофи на Рогошко шосе в знак на протест срещу окаяното състояние на пътната отсечка. Събитието се организира в социалните мрежи и е планувано за сряда.

Точно в 16 часа с протестно шествие хората ще спрат движението по Рогошко шосе. Основните им искания са незабавен цялостен ремонт в участъка от моста на Адата до землищната граница на Пловдив, изграждане на ВиК мрежа, ново улично осветление и нова тротоарна и пътна настилка, която да e адаптирана с интензивния трафик на тежкотоварни автомобили по пътната артерия.

На протеста са поканени официално и кметът на града Здравко Димитров, както и представители на фирмата, спечелила обществената поръчка за реконструкцията на „Рогошко шосе“ на стойност 14 милиона лева. Организаторите на протеста твърдят, че забавянето до момента на старта на ремонтните дейности, е 100 дни.

„В случай, че откажат среща с нас, имаме готовност сами да се справим с проблема. По естествен път ще подпомогнем смяната в статута на земята, като в образувалите се дупки ще засадим картофи, които покълнаха във времето от последното обещание на кмета за нов път до деня на протеста“, казват още организаторите.

Състоянието на Рогошко шосе провокира периодични протести. Пътят, който свързва Пловдив с близките села от община Марица, е осеян с огромни дупки от години. За шофьорите е почти невъзможно да ги заобиколят и редовно пукат гуми или потрошават колите си.

Въпросният компрометиран участък е в територията на община Пловдив и се поддържа от нея.

От местната управа няколко пъти закърпиха дупките по шосето. То обаче се нуждае от цялостна реконструкция.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив