Пламен Райчев: До края на година се очаква да започне цялостната реконструкция на Рогошко шосе

До края на годината се очаква да започне цялостната реконструкция на Рогошко шосе, заради чието плачевно състояние имаше вече няколко граждански протеста. Обществената поръчка е обявена, има осигурени средства, на 3 октомври се отварят офертите и очакванията ни са ако няма обжалване, до края на годината да започне първия етап на ремонта на пътната артерия, обяви в интервю за Дарик радио заместник-кметът по строителство Пламен Райчев. В района на бул. „Александър Стамболийски“ обаче в близките 3-4 години трафикът ще остане все така кошмарен, заради закъснялото в предишните години отчуждаване на близо 45 имота, влизащи в сервитута на второто платно на пътя. Освен това, в следващите две години по пътната артерия ще се работи по Южния обходен колектор и едва след това може да се премине към проектиране на удвояване на пътя, обясни зам.-кметът Пламен Райчев. Пробивът „Модър-Царевец“  най-вероятно ще приключи през пролетта или в началото на лятото на 2023-година, прогнозира още Пламен Райчев. Основният ремонт и разширяване на паважната ул. „Даме Груев“ също се очаква да бъде завършен в срок. По отношение на Водния проект, до момента три от общо петте подобоекта са довършени. Изпълнението на пробива под Водната палата ще започне най-късно в началото на октомври. Предвижда се да […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Пламен Райчев - ремонт на бул. Хаджи Димитър
Снимка: община Пловдив

До края на годината се очаква да започне цялостната реконструкция на Рогошко шосе, заради чието плачевно състояние имаше вече няколко граждански протеста. Обществената поръчка е обявена, има осигурени средства, на 3 октомври се отварят офертите и очакванията ни са ако няма обжалване, до края на годината да започне първия етап на ремонта на пътната артерия, обяви в интервю за Дарик радио заместник-кметът по строителство Пламен Райчев.

В района на бул. „Александър Стамболийски“ обаче в близките 3-4 години трафикът ще остане все така кошмарен, заради закъснялото в предишните години отчуждаване на близо 45 имота, влизащи в сервитута на второто платно на пътя. Освен това, в следващите две години по пътната артерия ще се работи по Южния обходен колектор и едва след това може да се премине към проектиране на удвояване на пътя, обясни зам.-кметът Пламен Райчев.

Пробивът „Модър-Царевец“  най-вероятно ще приключи през пролетта или в началото на лятото на 2023-година, прогнозира още Пламен Райчев.

Основният ремонт и разширяване на паважната ул. „Даме Груев“ също се очаква да бъде завършен в срок. По отношение на Водния проект, до момента три от общо петте подобоекта са довършени.

Изпълнението на пробива под Водната палата ще започне най-късно в началото на октомври. Предвижда се да се работи поетапно –  за да не се затваря изцяло движението по „Цар Борис Трети Обединител“.

А старта на реализацията на новия басейн и довършването на зоологическата градина остават за следващата календарна година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини