Избори 2024

Водещи новини

Пламен Райчев: До края на година се очаква да започне цялостната реконструкция на Рогошко шосе

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Пламен Райчев - ремонт на бул. Хаджи Димитър
Снимка: община Пловдив

До края на годината се очаква да започне цялостната реконструкция на Рогошко шосе, заради чието плачевно състояние имаше вече няколко граждански протеста. Обществената поръчка е обявена, има осигурени средства, на 3 октомври се отварят офертите и очакванията ни са ако няма обжалване, до края на годината да започне първия етап на ремонта на пътната артерия, обяви в интервю за Дарик радио заместник-кметът по строителство Пламен Райчев.

В района на бул. „Александър Стамболийски“ обаче в близките 3-4 години трафикът ще остане все така кошмарен, заради закъснялото в предишните години отчуждаване на близо 45 имота, влизащи в сервитута на второто платно на пътя. Освен това, в следващите две години по пътната артерия ще се работи по Южния обходен колектор и едва след това може да се премине към проектиране на удвояване на пътя, обясни зам.-кметът Пламен Райчев.

Пробивът „Модър-Царевец“  най-вероятно ще приключи през пролетта или в началото на лятото на 2023-година, прогнозира още Пламен Райчев.

Основният ремонт и разширяване на паважната ул. „Даме Груев“ също се очаква да бъде завършен в срок. По отношение на Водния проект, до момента три от общо петте подобоекта са довършени.

Изпълнението на пробива под Водната палата ще започне най-късно в началото на октомври. Предвижда се да се работи поетапно –  за да не се затваря изцяло движението по „Цар Борис Трети Обединител“.

А старта на реализацията на новия басейн и довършването на зоологическата градина остават за следващата календарна година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив