Избори 2024

Водещи новини

Пловдив отбелязва Националния празник на България – 3-ти март

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
3 март - национален празник - освобождението на България

Смолебен в катедралния храм „Света Богородица” от 11 часа, тържествено честване пред паметника на Руските освободители на Бунарджика в 12.00 ч. и панихида за загиналите за свободата на България герои на паметника на опълченците на Централни гробища в 13.30 ч., в Пловдив ще бъде отбелязана 145-та годишнина от Освобождението от османско владичество и Националния празник на България – 3-ти март.

Официалното слово ще бъде произнесено от Александър Секулов – поет, писател, журналист, драматург.

В церемонията по полагане на венци и цветя в 12.00 часа ще вземат участие представителен взвод, венценосци,  военен духов оркестър и комитет „Родолюбие“. И тази година преди началото на тържественото честване, членовете на комитет „Родолюбие“ отново ще поведат пловдивчани в „Поход на свободата“ – шествие до върха на Бунарджика, предвождано от копия от знамената на българското опълчение.

През деня по повод празника, Община Пловдив организира  концерти с вход свободен за пловдивчани и гости на града.

Вечерта на пл. „Централен“ в 18.30 ч. ще се състои тържествена проверка – заря по повод Националния празник с участието на военни формирования от гарнизон Пловдив. Официалното слово ще бъде произнесено от генерал – майор Явор Матеев – командир на „Съвместното командване на специалните операции“ на Българската армия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив