Деца от ДГ „Дъга“ изнесоха патриотичен рецитал за националния празник

Патриотичен рецитал по случай националния празник 3-ти март под надслов „България родна и свята“ изнесоха деца от 4 „А“ група от ДГ „Дъга“. С ентусиазъм и приповдигнато настроение малчуганите рецитираха стихчета за Родината. Стихотворенията оживяваха с велики образи от историята-Левски, Ботев, Раковски и красиви снимки на България, благодарение на мултимедията. Децата изпълниха песните „От тук започва България“, „Молитва за България“, „За моята слънчева България“, както и танците „Мажоретки“ и „Маршировка“. Украсата бе направена от балони, аранжирани тематично за празника в бяло, зелено и червено. Момичетата бяха облечени с бели трика, червени полички и зелени колани, а момчетата-с бели ризи и черни панталони. „Искам да поздравя децата с националния празник-3-ти март. Нека обичаме Родината си не само защото е красива, но и защото е с древна и богата история. Приветствам педагозите и директора на ДГ „Дъга“ Бойка Палийска за добрата организация на празника и за това, че обучават малчуганите да се отнасят с любов и преклонение към България и нейните славни герои“, заяви кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на тържеството. Той получи подарък мартеница, изработена от плъстена вълна с елементи на националния трибагреник.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Деца от ДГ Дъга изнесоха патриотичен рецитал за националния празник

Патриотичен рецитал по случай националния празник 3-ти март под надслов „България родна и свята“ изнесоха деца от 4 „А“ група от ДГ „Дъга“.

С ентусиазъм и приповдигнато настроение малчуганите рецитираха стихчета за Родината. Стихотворенията оживяваха с велики образи от историята-Левски, Ботев, Раковски и красиви снимки на България, благодарение на мултимедията. Децата изпълниха песните „От тук започва България“, „Молитва за България“, „За моята слънчева България“, както и танците „Мажоретки“ и „Маршировка“.

Украсата бе направена от балони, аранжирани тематично за празника в бяло, зелено и червено. Момичетата бяха облечени с бели трика, червени полички и зелени колани, а момчетата-с бели ризи и черни панталони.

„Искам да поздравя децата с националния празник-3-ти март. Нека обичаме Родината си не само защото е красива, но и защото е с древна и богата история. Приветствам педагозите и директора на ДГ „Дъга“ Бойка Палийска за добрата организация на празника и за това, че обучават малчуганите да се отнасят с любов и преклонение към България и нейните славни герои“, заяви кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на тържеството. Той получи подарък мартеница, изработена от плъстена вълна с елементи на националния трибагреник.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини