Пловдив е домакин на Държавното първенство по шахмат за хора със зрителни увреждания

След около 10-годишно прекъсване Държавното отборно първенство по шахмат за хора със зрителни увреждания се завърна, като Пловдив е домакин. Старт на надпреварата даде заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социални политики Георги Титюков, който получи и плакет в знак на благодарност от Хасмик Варданян – председател на спортен клуб за лица с увреждания „Изгрев“ – Пловдив. В първенството участват 32 души или 8 отбора от по 4-има души. Състезателите са от Сливен, София, Благоевград, Шумен, Перник и домакините от клуб „Изгрев“ в Пловдив. Състезанието ще се проведе в два дни – 3 и 4 ноември, и е посветено на 13 ноември – Международния ден на хората с нарушено зрение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Държавното първенство по шахмат за хора със зрителни увреждания
Снимка: община Пловдив

След около 10-годишно прекъсване Държавното отборно първенство по шахмат за хора със зрителни увреждания се завърна, като Пловдив е домакин. Старт на надпреварата даде заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социални политики Георги Титюков, който получи и плакет в знак на благодарност от Хасмик Варданян – председател на спортен клуб за лица с увреждания „Изгрев“ – Пловдив.

В първенството участват 32 души или 8 отбора от по 4-има души. Състезателите са от Сливен, София, Благоевград, Шумен, Перник и домакините от клуб „Изгрев“ в Пловдив. Състезанието ще се проведе в два дни – 3 и 4 ноември, и е посветено на 13 ноември – Международния ден на хората с нарушено зрение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини