Избори 2024

Водещи новини

Пет нови 12-метрови автобуса предстои да тръгнат от 1 март по линия №20 в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Автобуси - градски транспорт

Пет нови 12-метрови автобуса предстои да тръгнат от 1 март по линия №20 от вътрешноградския транспорт на Пловдив. Те са доставени  в базата на „Автотранс Чолаков“ от водеща европейска компания.

„Автобусите са големи и удобни. Качването и слизането е улеснено дори за пътниците с двигателни проблеми. Отговарят на високи екологични стандарти – „Евро 6“.  Оборудвани са и с всички елементи на системата за електронно таксуване – касови апарати, валидатори и др. Трябва да въведем софтуера. И възможно най-скоро ще го направим, след като обявим нова обществена поръчка за надграждане на електронната билетна система. Компромиси няма да има. Искаме най-добрата транспортна услуга за пловдивчани, които доста страдаха заради спорни управленски решения от близкото минало“, коментира заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов.

Той лично прегледа новите автобуси, а собственикът на фирмата Иван Чолаков го увери, че са дали поръчка за още. Чонов напомни, че от декември насам друг пловдивски превозвач – „Автобусни превози“, закупи  15 броя 12-метрови автобуса. 10 от тях вече се движат по линии №4, 9 и 22 и където другаде е необходимо. Другите 5 също предстои да се включат в изпълнението на маршрутните разписания.

„Всички „щъркели“ поетапно ще изчезнат от пейзажа на градския транспорт – въпреки че все още действат договори, които ги позволяват“, смята заместник-кметът.

По думите му най-важното сега е да се спазват маршрутните разписания. Именно заради това от 1 март линия №20, изпълнявана от „Хеброс бус“,  се поема от „Автотранс Чолаков“. Откакто №4 и 10 бяха прехвърлени към нови превозвачи, маршрутните разписания се изпълняват близо 100 процента. Пускането на новите големи автобуси до езиковите гимназии ще улесни извозването на хилядите ученици.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив