Избори 2024

Водещи новини

Отново пожар в един от бившите тютюневи складове в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Пожар в тютюневи складове в Пловдив
Снимка: Пожарна Пловдив

Отново пожар в един от бившите тютюневи складове в Пловдив. На 10 октомври малки преди 2 часа след полунощ в пожарната е получено съобщение за пламъци в изоставената сграда на ул. „Иван Вазов“ 57 в града на тепетата.

На мястото на произшествието са изпратени два екипа огнеборци, които са спасили сградата от изгаряне. Загинали и пострадали няма. Унищожени от пламъците са 5 дървени греди.

Само преди три дни пожар избухна, отново в първите часове на нощта, в друг от бившите тютюневи складове в Пловдив. Огънят е обхванал подземно помещение от около 20 кв.м, където са били струпани стари дрехи и непотребни вещи. Причината за пожара най- вероятно е човешка небрежност, съобщиха от пожарната.

В края на лятото бяха съборени други два от емблематичните за Пловдив тютюневи складове, дни преди те да бъдат обявени за недвижимо културно наследство. На мястото инвеститорът има намерение да издигне жилищна сграда.

Преди години пък жива верига спря тоталното разрушаване на бившия тютюнев склад на ул. „Одрин“ 8, който трябваше да се превърне в модерен хотел, а след това, през 2016 година, изгоряха и три склада на ул. „Иван Вазов“. За палежа беше обвинен и осъден клошар.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив