От „Демократична България“ настояха държавата да се намеси по казуса с Панаира в Пловдив

От „Демократична България” настояха държавата да се намеси по казуса с Международен панаир Пловдив, като го обяви за „паметник на културата – групов от местно значение”. За целта от политическата формация са изпратили писмо до министъра на културата Велислав Минеков. „Нашите общински съветници водят тежка битка в пловдивския общински съвет за запазване на собствеността на Пловдивския панаир, а от другата страна има мобилизирана сериозна политическа сила, която се предхожда от Георги Гергов, който чрез различни ходове се опитва да получи правото на собственост върху целия панаир“, заяви депутатът Атанас Атанасов. Според „Демократична България“ Гергов разглеждал панаира като строителна площадка и там можело да излезе нов жилищен квартал. „На 9-ти януари ще свикаме още една сесия на общинския съвет, на която среща се очаква БСП и ГЕРБ да променят решението си и да защитят тази национална ценност на гр. Пловдив”, каза на свой ред Веселина Александрова, председател на групата на Демократична България“ в общинския съвет в гр. Пловдив.“ Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов се обърна политическото ръководство на ГЕРБ и лидерa Бойко Борисов. “Не правете това. Не участвайте в окончателното харизване на Пловдивския панаир на Гергов в момент, в който се опитвате да убедите и България и международната общност, че сте […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Демократична България
Снимка: Фейсбук

От „Демократична България” настояха държавата да се намеси по казуса с Международен панаир Пловдив, като го обяви за „паметник на културата – групов от местно значение”. За целта от политическата формация са изпратили писмо до министъра на културата Велислав Минеков.

„Нашите общински съветници водят тежка битка в пловдивския общински съвет за запазване на собствеността на Пловдивския панаир, а от другата страна има мобилизирана сериозна политическа сила, която се предхожда от Георги Гергов, който чрез различни ходове се опитва да получи правото на собственост върху целия панаир“, заяви депутатът Атанас Атанасов.

Според „Демократична България“ Гергов разглеждал панаира като строителна площадка и там можело да излезе нов жилищен квартал.

„На 9-ти януари ще свикаме още една сесия на общинския съвет, на която среща се очаква БСП и ГЕРБ да променят решението си и да защитят тази национална ценност на гр. Пловдив”, каза на свой ред Веселина Александрова, председател на групата на
Демократична България“ в общинския съвет в гр. Пловдив.“

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов се обърна политическото ръководство на ГЕРБ и лидерa Бойко Борисов.

“Не правете това. Не участвайте в окончателното харизване на Пловдивския панаир на Гергов в момент, в който се опитвате да убедите и България и международната общност, че сте евроатлантическа сила.“, посочи Иванов.

От БСП също заявиха категоричната си позиция, че са против Пловдивският панаир да стане частна собственост.

„Още преди три месеца градската организация на БСП в Пловдив със свое решение, което бе изпратено до медиите и общинските съветници, сме се разграничили от хората, които влязоха в общинския съвет от листата на БСП”, заяви Иван Петков от БСП. “Не един път сме информирали пловдивчани, а от тук искаме да заявим, че това са лица изцяло контролирани от Георги Гергов. Същото се случи и във Варна, когато съветниците на ГЕРБ гласуваха да се върнат акциите на Гергов. За това решение Нинова като вицепремиер изпрати писмо до областния управител, за да се възпре тази сделка. Направихме всичко възможно да се сезира и прокуратурата, но няма отговор. Той още преди две години каза, че ще се заеме, но няма активност от негова страна, така че е време вече да се сезира. Ние от БСП ще продължим да защитаваме националния интерес”, уточни още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини