Избори 2024

Водещи новини

От ДБ в Пловдив настоявав кметът незабавно да обжалва решението за акциите на Панаира

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Международен панаир Пловдив - палати
Снимка: Международен панаир Пловдив

За незабавна отмяна на решенията, взети на Общото събрание на акционерите в „Пълдин Туринвест“ във връзка с Панаира, настояват съветниците от ДБ Пловдив, които внесоха искане до кмета Здравко Димитров за незабавна защита на обществения интерес на града на тепетата.

„Димитров трябва незабавно да обжалва апорта на акциите на Панаира. Това му възложихме на сесията на ОбС от четвъртък, миналата седмица. Разполагаме с цели три основания за незаконосъобразност на решението на акционерите на дружеството“, категорични са Веселина Александрова, Владимир Славенски, Добромира Костова и Веселка Христамян.

До тук се стигна след като Общото събрание на акционерите на дружеството увеличи капиталът на Георги Гергов в Международния панаир, като към досегашните му 50% добави и 29-те процента на Община Варна. Така за държавата остават едва 20,64 % от дружеството, а делът на Община Пловдив намалява. Час преди решението на Общото събрание „Пълдин Туринвест“ местният парламент се обяви против апорта на варненските акции, припомниха от ДБ Пловдив.

Те предупредиха, че тази сутрин пред Търговския регистър е заявено вписването на увеличението на капитала на дружеството.

„Това драстично съкращава срока, в който Здравко Димитров следва да поиска отмяна на решенията на Общото събрание. По правилата на търговския регистър заявлението се разглежда и след три работни дни заявеното може да бъде вписано, т.е. кметът най-късно до утре следва да предяви иск за спиране на производството в Търговски регистър, за да не се впише увеличението, преди съдът да се е произнесъл дали е законосъобразно, или не. Затова трябва да се действа спешно“, казаха още от ДБ Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив