Кметът Здравко Димитров трябва да обжалва решението на „Пълдин туринвест“

Кметът Здравко Димитров трябва да обжалва решението на „Пълдин туринвест„. Това коментира Веселина Александрова от ДБ след решението на Общото събрание на акционерите на дружеството от вчера, на което се взе решение капиталът на Георги Гергов в Международния панаир да се увеличи, като към досегашните му 50% се добавят и 29-те процента акции на Община Варна. Така за държавата остават 20,64 % от дружеството, а делът на Община Пловдив намалява от 25 на сто на 23%. Час преди заседанието на събранието, ОбС на Пловдив гласува против апорта на варненските акции. „Благодарение на историческото решение на Общински съвет Пловдив, разполагаме с цели три основания за незаконосъобразност на решението на акционерите за апорта и Димитров трябва да обжалва в 14-дневнен срок, както му беше възложено“, категорична е Александрова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Веселина Александрова
Снимка: Фейсбук / Веселина Александрова

Кметът Здравко Димитров трябва да обжалва решението на „Пълдин туринвест„. Това коментира Веселина Александрова от ДБ след решението на Общото събрание на акционерите на дружеството от вчера, на което се взе решение капиталът на Георги Гергов в Международния панаир да се увеличи, като към досегашните му 50% се добавят и 29-те процента акции на Община Варна. Така за държавата остават 20,64 % от дружеството, а делът на Община Пловдив намалява от 25 на сто на 23%.

Час преди заседанието на събранието, ОбС на Пловдив гласува против апорта на варненските акции.

„Благодарение на историческото решение на Общински съвет Пловдив, разполагаме с цели три основания за незаконосъобразност на решението на акционерите за апорта и Димитров трябва да обжалва в 14-дневнен срок, както му беше възложено“, категорична е Александрова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни