в Пловдив / Общество / ВАС отсъди в полза на Георги Гергов по делото за акциите на Община Варна в пловдивския панаир

ВАС отсъди в полза на Георги Гергов по делото за акциите на Община Варна в пловдивския панаир

Върховният административен съд (ВАС) се произнесе по делото за акциите на Община Варна в Международен панаир Пловдив. Висшите магистрати са отхвърлили решението на Административен съд – Варна, който отхвърли прехвърляне […]

Върховният административен съд (ВАС) се произнесе по делото за акциите на Община Варна в Международен панаир Пловдив. Висшите магистрати са отхвърлили решението на Административен съд – Варна, който отхвърли прехвърляне на акциите на морския град от „Международен панаир Пловдив“ на дружеството „Пълдин туринвест“ с мажоритарен собственик Георги Гергов. Така бизнесменът придобива 78% от акциите на Панаира.

Върховният съдът е решил, че АС Варна не е имал право да се произнася по решението на Общински съвет, а Областният управител на морския град не е имал право да го обжалва. Така решението за апорта на акциите на Варна от Панаира в „Пълдин Туринвест“ с мажоритарен собственик Георги Гергов остава в сила.

„На практика обаче ВАС не е разгледал по същество законосъобразността на взетото във Варненския общински съвет решение. Затова и сагата не приключва с това решение“, коментира общинският съветник от ДБ в Пловдив Веселина Александрова.

Припомням, че сделката беше определена като акт на скрита приватизация.

Източник: Darik.bg
Send this to a friend