Георги Гергов вече е със 79% от акциите на Панаира

Само час след решението на ОбС против апорта на варненските акции в Панаира в „Пълдинтур инвест„, Общото събрание на акционерите на дружеството взе решение да увеличи капитала на Георги Гергов в Международния панаир и към неговите 50% да добави 29-те процента акции на Община Варна. Така за държавата остават 20,64 %, а делът на Община Пловдив намалява от 25 на сто на 23%. Според съветниците от ДБ, които обясниха, че общината има блокираща квота в казуса, кметът Здравко Димитров трябва да обжалва решението на Общото събрание на „Пълдинтур инвест“. Дали това ще се случи обаче, предстои да видим.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Георги Гергов
Снимка: БСП

Само час след решението на ОбС против апорта на варненските акции в Панаира в „Пълдинтур инвест„, Общото събрание на акционерите на дружеството взе решение да увеличи капитала на Георги Гергов в Международния панаир и към неговите 50% да добави 29-те процента акции на Община Варна.

Така за държавата остават 20,64 %, а делът на Община Пловдив намалява от 25 на сто на 23%.

Според съветниците от ДБ, които обясниха, че общината има блокираща квота в казуса, кметът Здравко Димитров трябва да обжалва решението на Общото събрание на „Пълдинтур инвест“.

Дали това ще се случи обаче, предстои да видим.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни