в Пловдив / Управление / Община Пловдив намалява времето за обратобка на сигнали от граждани

Община Пловдив намалява времето за обратобка на сигнали от граждани

Екипи за проверка ще намаляват времето за обработка на сигнали от граждани в Община Пловдив. Служители от Пловдивския общински инспекторат, от съответното районно кметство, където е подаден сигналът, от Общинска […]

Екипи за проверка ще намаляват времето за обработка на сигнали от граждани в Община Пловдив. Служители от Пловдивския общински инспекторат, от съответното районно кметство, където е подаден сигналът, от Общинска охрана и полиция ще засилят координацията помежду си, за да отработят по-бързо възникналите нередности. Това коментираха на среща зам.-кметът по екология Анести Тимчев, зам.-кметът по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев, представители на районните администрации в Пловдив, Общинския инспекторат, отдел „Екология“, Общинска полиция и охрана.

„Там, където е подаден един сигнал, трябва да се направи организация за отработването му – да се извикат компетентните структури, да се направи проверка, да се направят съответните констатации и санкции, ако е необходимо. Това е пътят, по който трябва да работим. Бързата реакция и вземането на решение – това е най-добрата превенция“, заяви зам.-кметът по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев. Той припомни, че много често липсата или ненавременната комуникация води до лоши резултати. И даде пример: В дадена районна администрация като пристигне сигнал, те ни пишат писма, вместо да реагират.

„По отношение на сигналите, които получаваме от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ), ще инициираме среща и с директора на екоинспекцията Ивайло Йотков“, заяви зам.-кметът Тимчев. Той подчерта, че и с РИОСВ, от чийто зелен телефон идват сигнали в общината, ще се търси начин за скъсяване на пътя за обработка на нередности бързо и навременно.

Send this to a friend