в Пловдив / Спорт / Община Пловдив ще осигури паркоместа за клубовете до стадион „Христо Ботев“

Община Пловдив ще осигури паркоместа за клубовете до стадион „Христо Ботев“

Община Пловдив ще осигури паркоместа за треньорите и спортистите от залите до стадион „Христо Ботев“. Това стана ясно след като зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов и директорът на ОП „Паркиране […]

Община Пловдив ще осигури паркоместа за треньорите и спортистите от залите до стадион „Христо Ботев“. Това стана ясно след като зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов и директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов се срещнаха с треньори от клубовете.

„Места трябват за нас, трябват и за родителите, които карат ежедневно децата си на тренировки в клубовете тук. Молбата ни е временно да получим места, които след края на строежа на стадиона, да бъдат освободени“, заяви Данаил Димитров от АСКБ „Тракиец“. Той и други треньори алармираха, че местата, които ползват, са разкопани заради строежа на стадион „Христо Ботев“.

За да не бъдат лишени децата от тренировки, зам.-кметът Чонов пое ангажимент да се осигурят за безплатно ползване места от източната страна на бул. „Източен“, непосредствено пред входа на залите. „Ще го направим максимално бързо, а след края на строежа на Колежа, местата отново ще бъдат за граждани“, подчерта ресорният зам.-кмет.

Предстои конкретните паркоместа да бъдат обозначени. Очаква се това да стане до края на месеца.

Send this to a friend