Студенти от ПУ „Паисий Хилендарски“ се включват в честванията за Христо Ботев

Общоградското честване на 175-тата годишнина от рождението на Христо Ботев днес ще започне точно в 13:15 часа пред паметника на поета – революционер в Цар Симеоновата градина в Пловдив.  Официално слово ще произнесе  Десислава Шишманова – ръководител на РТВЦ на БНТ в Пловдив, водещ е актьорът от Драматичен театър Пловдив – Симеон Алексиев. След приключването на ритуала, организиран от Община Пловдив с участието на почетни формирования от Пловдивския гарнизон – Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци и представители на комитет „Родолюбие“ и полагането на венци и цветя, на същото място слово ще произнесат двама изявени студенти от катедра „История и археология“ на ПУ „Паисий Хилендарски“. Августин Денков е студент в 4-ти курс, а Георги Пандев – в 3-ти. Двамата са активни членове на младежкото движение „Ново начало“. Инициативата за произнасяне на слово на този ден е на студентите от катедрата, които ще положат и венец на паметника.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Паметник на Христо Ботев в Пловдив

Общоградското честване на 175-тата годишнина от рождението на Христо Ботев днес ще започне точно в 13:15 часа пред паметника на поета – революционер в Цар Симеоновата градина в Пловдив.  Официално слово ще произнесе  Десислава Шишманова – ръководител на РТВЦ на БНТ в Пловдив, водещ е актьорът от Драматичен театър Пловдив – Симеон Алексиев.

След приключването на ритуала, организиран от Община Пловдив с участието на почетни формирования от Пловдивския гарнизон – Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци и представители на комитет „Родолюбие“ и полагането на венци и цветя, на същото място слово ще произнесат двама изявени студенти от катедра „История и археология“ на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Августин Денков е студент в 4-ти курс, а Георги Пандев – в 3-ти. Двамата са активни членове на младежкото движение „Ново начало“. Инициативата за произнасяне на слово на този ден е на студентите от катедрата, които ще положат и венец на паметника.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини