Избори 2024

Водещи новини

Оставиха в ареста жена и мъж, заловени на Централна гара – Пловдив с хероин

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Съд
Снимка: Pixabay

Пловдивският Апелативен съд потвърди взетите от Окръжен съд – Пловдив мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо жена и мъж, заловени с хероин на Централна гара – Пловдив. Съдът счете подадените от тях молби за промяна на мерките им за неотклонение с по-леки за неоснователни.

Видно от материалите по делото, при извършен обиск на жената М. К. на 18.09.2023 г. е открито наркотичното вещество, а именно хероин с общо нетно тегло 397 грама. Към това действие е престъпено след оперативна разработка, в хода на която е установено, че именно М. К. и съучастникът й М. М. разпространяват хероин, с които се снабдявали от град София. От проведеното оперативно наблюдение е установено, че данните по разработката се потвърждават от пътуването на двамата до столицата на 17.09.2023 г., последвалото пътуване към град Пловдив и съответно задържането им на Централна гара в Пловдив.

Апелативните съдии считат, че на този ранен етап от разследването има достатъчно доказателства за съпричастност на двамата задържани към обвинението, което им предявено за държане на наркотични вещества с цел разпространение. Има свидетелски показания на лице, което твърди, че именно от М. М. си е купувал хероин, а за наркотика знаел, че го носят от столицата. Относно доводите на всеки от двамата задържани, че сами поотделно отглеждат децата си, жената има четири деца, едно от които страда от хронично заболяване, а вторият обвиняем се грижи за болния си син, съдът приема, че това не променя изводите на първоинстанционния съд, чието определение за вземане на най-тежката мярката за неотклонение, е правилно и законосъобразно.

Уведомен е местния отдел на „Закрила на детето“, от където ще се погрижат за децата, останали без надзора на родителите си.
Определението на Апелативния съд е окончателно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив