Огнеборци спасиха живота на 91-годишна жена

Сигнал за горящ апартамент в жилищен блок в Пловдив, вдигна по тревога огнеборци снощи малко след 21:30ч. Възрастна, трудноподвижна жена, забравила храна на котлона и за минути огънят лумнал с пълна сила. Към мястото на произшествието веднага са насочени два екипа пожарникари от Втора служба на Пловдивската пожарна. Надишана с токсични пари, загубила ориентация в силно задименото жилище, възрастната жена паднала на земята, удряйки главата си. Наложило се да бъде разбира входната врата, след което огнеборците я изнесли на ръце и ѝ оказали първа долекарска помощ. Жената е била обгазена и се наложило медици да я транспортират в болнично заведение. Животът и вече е вън от опасност, а благодарение на професионализма на пожарникарите е било спасено и нейното имущество.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Огнеборци спасиха живота на 91-годишна жена

Сигнал за горящ апартамент в жилищен блок в Пловдив, вдигна по тревога огнеборци снощи малко след 21:30ч. Възрастна, трудноподвижна жена, забравила храна на котлона и за минути огънят лумнал с пълна сила. Към мястото на произшествието веднага са насочени два екипа пожарникари от Втора служба на Пловдивската пожарна.

Надишана с токсични пари, загубила ориентация в силно задименото жилище, възрастната жена паднала на земята, удряйки главата си. Наложило се да бъде разбира входната врата, след което огнеборците я изнесли на ръце и ѝ оказали първа долекарска помощ. Жената е била обгазена и се наложило медици да я транспортират в болнично заведение. Животът и вече е вън от опасност, а благодарение на професионализма на пожарникарите е било спасено и нейното имущество.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини