Одобрени са проектите за изграждане на две нови пешеходни пътеки в „Западен“

Одобрени са проектите за изграждане на две нови пешеходни пътеки в „Западен“. Те ще се намират на възлови места в района, като трябва да осигурят безопасното придвижване на гражданите, съобщи кметът Димитър Колев. Едната пътека ще бъде на булевард „Свобода“, в участъка между бул. „Копривщица“ и ул. „Владивосток“. Тя ще е срещу пресечката на улица „Инженер Стефан Христов Гешов“ и ще осигури безпрепятственото преминаване на гражданите към големите хранителни магазини на Пещерско шосе. „Точно на това място към момента имаме постоянно рисково пресичане от страна на пешеходци, което създава предпоставки за пътни инциденти. Пешеходната пътека ще е повдигната с асфлат, като заедно с нея ще има и нов тротоар, който да я свърже с новата алея на бул. „Свобода“, разказа кметът Димитър Колев. Нова пешеходна пътека ще има и на бул. „Шести септември“ край Гребната база. Тя ще се намира в края на алеята на ул. „Рая“, която се превърна в един от основните маршрути към парк „Отдих и култура“. „Мястото е доста опасно, защото често се преминава с висока скорост, а има и лек завой, който затруднява видимостта. Тази пешеходна пътека ще е само с маркировка, но преди и след нея ще има изкуствени неравности на пътя, които да […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Нови пешеходни пътеки в район Западен
Снимка: Дарик

Одобрени са проектите за изграждане на две нови пешеходни пътеки в „Западен“. Те ще се намират на възлови места в района, като трябва да осигурят безопасното придвижване на гражданите, съобщи кметът Димитър Колев.

Едната пътека ще бъде на булевард „Свобода“, в участъка между бул. „Копривщица“ и ул. „Владивосток“. Тя ще е срещу пресечката на улица „Инженер Стефан Христов Гешов“ и ще осигури безпрепятственото преминаване на гражданите към големите хранителни магазини на Пещерско шосе. „Точно на това място към момента имаме постоянно рисково пресичане от страна на пешеходци, което създава предпоставки за пътни инциденти. Пешеходната пътека ще е повдигната с асфлат, като заедно с нея ще има и нов тротоар, който да я свърже с новата алея на бул. „Свобода“, разказа кметът Димитър Колев.

Нова пешеходна пътека ще има и на бул. „Шести септември“ край Гребната база. Тя ще се намира в края на алеята на ул. „Рая“, която се превърна в един от основните маршрути към парк „Отдих и култура“. „Мястото е доста опасно, защото често се преминава с висока скорост, а има и лек завой, който затруднява видимостта. Тази пешеходна пътека ще е само с маркировка, но преди и след нея ще има изкуствени неравности на пътя, които да ограничат скоростта“, съобщи Димитър Колев, като уточни, че ще има нови подходи и тротоари около нея.

„Тези две пешеходни пътеки са от изключителна важност за безопасността на движението в „Западен“. През последните години изградихме няколко такива, като се съобразяваме и с желанията на жителите на района. Ще продължим да правим всичко възможно, за да обезпечим сигурността на всички участници в движението“, категоричен бе Димитър Колев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини