Избори 2024

Водещи новини

МРРБ одобри финансирането на 20 проекта в Пловдивска област, на стойност 83 млн. лв.

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Магистрала Тракия - ремонт - финансиране
Снимка: Дарик

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира с над 406 млн. лв. от бюджета си за 2022 г. инвестиционни проекти на общините.

В списъка са включени 234 обекта за ремонт на общинските пътища и ВиК мрежата. Одобрените обекти са предложени от Националното сдружение на общините в Република България. Избрани са тези, които имат проектна готовност, разрешения за строеж и са посочени от съответната общинска администрация като най-приоритетни. Министерството ще финансира 50% от стойността им, като средствата ще бъдат предоставени на общините на две равни части – първото плащане ще е до 10 работни дни след подписване на споразумение и второто през месец декември 2022 г.

По изключение, заради бедствената ситуация, ще бъдат финансирани допълнително два обекта в община Карлово. Тя ще получи още 4,5 млн. лева за пътя  Карлово – Песнопой и улиците през селата  Войнягово, Климент,  Каравелово и Богдан, пострадали от водната стихия. 2,7 млн. лева са одобрени за ремонт на пътя Иганово – Карлово, който минава през Московец и Богдан. В тези села ще се възстанови и ВиК мрежата, за която има предвидени над 1 млн. лева.

За Пловдив област проектите са общо 20, на  стойност 83 млн.лв. 13 от тях са за пътища, като най-големият е реконструкцията на Голямоконарско шосе. Останалите са в общините Съединение, Раковски, Сопот, Първомай, Лъки, Перущица и Брезово.

7 проекта са одобрени от регионалното министерство и за подобряване на ВиК  мрежата. Единият от тях, на стойност 2,3 млн. лева,  е за канализацията на село Трилистник, която  също пострада от наводненията.

Пари за водопроводната мрежа ще получат и селата Белащица и Марково, както и общините Асеновград, Хисаря и Калояново.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив