В Пловдив / Общество / Обявиха частично бедствено положение в Карловско заради наводнения

Обявиха частично бедствено положение в Карловско заради наводнения

Снимка: Дарик

Заради наводнения, причинени от проливните дъждове, частично бедствено положение бе обявено в Карловско. През нощта около изворите на река Стряма са паднали 191 литра на квадратен метър, обясни в предаването „Сиеста” на Дарик радио директорът на пожарната комисар Николай Николов. Десетки са евакуирани превантивно от домовете си.

Няма жертви и пострадали при наводненията в Карловско, потвърждават от пожарната и следствието.

Най-тежко е в село Богдан, където са разрушени мостове. Около 20 човека са спасени от селото с хеликоптери, заяви областният управител на община Пловдив Ангел Стоев.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов заяви, че над 100 военнослужещи са на терен. Той коментира, че при нужда в действията в района може да бъде включен и втори хеликоптер.

Обилните валежи активираха свлачища и причиниха наводение на някои участъци пот пътната мрежа. Движението на влаковете между гaрите Христо Даново и Клисура бе спряно. Трасето е част от  главната жп линия София – Карлово – Бургас.  Пътниците от пътническите влакове София – Карлово и Карлово-София бяха превозени с автобуси в района на затвореното трасе.

Заради свлечената скална и кална маса от проливните дъждове в Троянския проход остава ограничено движението по път II-35 Троян – Кърнаре

Източник: Darik.bg
Send this to a friend