През последните месеци са подобрени икономическите показатели на летище „Пловдив“

През последните месеци са подобрени икономическите показатели на летище „Пловдив“, стана ясно по време на срещата на областния управител Ангел Стоев с председателя на Съвета на директорите на дружеството Дойчин Ангелов. Аеропортът седмично обслужва 5 600 пътници от 14 редовни полета по 4 направления – Лондон (Лутън), Лондон (Станстед), Дъблин и Меминген. Предстои да бъдат открити още редовни линии от Пловдив за Бурса и Истанбул. До края на годината се очаква да приключат преговорите за възстановяване линиите до Милано, Брюксел, Барселона и Франкфурт за летния сезон догодина. В плановете за развитие на летището е да стартират и чартърни полети от Пловдив до Анталия, Бодрум, Кападокия и Египет. За улеснение на пътуващите вече има директна транспортна връзка между летището и Пловдив. От юни месец аеропортът договори с частен превозвач и пусна шатъл бусове до автогара „Юг“. Предстои и Общината да открие редовна автобусна линия от Пловдив до летището. През септември ще започне и внедряването на интегрирана информационна платформа. Тя ще обедини ресурсите и потенциала на целия регион, за да може на туристите и гостите да бъдат предлагани на атрактивни цени в пакет различни дестинации. Освен оптимизация и управление на услугите, платформата ще предлага и решения за бизнеса, онлайн продажби и интегриране […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Летище Пловдив
Снимка: Фейсбук / Летище Пловдив

През последните месеци са подобрени икономическите показатели на летище „Пловдив“, стана ясно по време на срещата на областния управител Ангел Стоев с председателя на Съвета на директорите на дружеството Дойчин Ангелов.

Аеропортът седмично обслужва 5 600 пътници от 14 редовни полета по 4 направления – Лондон (Лутън), Лондон (Станстед), Дъблин и Меминген. Предстои да бъдат открити още редовни линии от Пловдив за Бурса и Истанбул. До края на годината се очаква да приключат преговорите за възстановяване линиите до Милано, Брюксел, Барселона и Франкфурт за летния сезон догодина. В плановете за развитие на летището е да стартират и чартърни полети от Пловдив до Анталия, Бодрум, Кападокия и Египет.

За улеснение на пътуващите вече има директна транспортна връзка между летището и Пловдив. От юни месец аеропортът договори с частен превозвач и пусна шатъл бусове до автогара „Юг“.

Предстои и Общината да открие редовна автобусна линия от Пловдив до летището.

През септември ще започне и внедряването на интегрирана информационна платформа. Тя ще обедини ресурсите и потенциала на целия регион, за да може на туристите и гостите да бъдат предлагани на атрактивни цени в пакет различни дестинации. Освен оптимизация и управление на услугите, платформата ще предлага и решения за бизнеса, онлайн продажби и интегриране с други портали.

По време на разговорите стана ясно, че на летището не са неразплатени от Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ 1,4 млн. лв. за вече извършени дейности.

Областният управител пое ангажимент да намери решение на проблема.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини