Обсъждат насилието над жени на конференция в Пловдив

Конференция “Защита на правата на жените и младите момичета от полово базирани престъпления и домашно насилие” ще се проведе днес в Пловдив. Организатор е Българска платформа към Европейско женско лоби. Събитието обединява представители на академичната общност, български институции, медии и експерти от гражданското общество, които работят на първа линия в борбата с насилието срещу жени. Поне по едно дело за домашно насилие постъпва всеки работен ден в Районен съд – Пловдив Макар проблемът да е изключително сериозен и да засяга цялото ни общество, той продължава да бъде неглижиран. Всеки ден всяка трета жена в света става жертва на физическо и/или сексуално насилие. Данните на европейските институции сочат, че насилието над жени струва на страната ни над 6,8 милиарда евро годишно, казват организаторите. Участниците в конференцията ще обсъдят настоящите политики и предизвикателствата пред България за справяне с насилието над жени.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Насилието над жени - Домашно насилие

Конференция “Защита на правата на жените и младите момичета от полово базирани престъпления и домашно насилие” ще се проведе днес в Пловдив. Организатор е Българска платформа към Европейско женско лоби.

Събитието обединява представители на академичната общност, български институции, медии и експерти от гражданското общество, които работят на първа линия в борбата с насилието срещу жени.

Поне по едно дело за домашно насилие постъпва всеки работен ден в Районен съд – Пловдив

Макар проблемът да е изключително сериозен и да засяга цялото ни общество, той продължава да бъде неглижиран. Всеки ден всяка трета жена в света става жертва на физическо и/или сексуално насилие. Данните на европейските институции сочат, че насилието над жени струва на страната ни над 6,8 милиарда евро годишно, казват организаторите.

Участниците в конференцията ще обсъдят настоящите политики и предизвикателствата пред България за справяне с насилието над жени.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини