Осъдиха мъж на 2 години затвор за домашно насилие над жена и дете

На 2 години затвор отсъдиха пловдивските магистрати мъж заради домашно насилие. Пострадали от действията му са били 43-годишна жена, с която той живеел на съпружески начала, и техният 11-годишен син. С постановление на съда бил определен режим на срещи на насилника с момчето, които трябвало да се осъществяват в присъствието на служител от отдел „Закрила на детето“. Той обаче посещавал училището на малолетното дете и упражнявал психическо насилие спрямо него, като го обиждал. В условията на домашно насилие осъденият е нанесъл телесни повреди и на майката, и на детето. Той се заканил с убийство на жената, като нападнал и 67-годишния й баща. Заради системно упражнявания тормоз 43-годишната пострадала е била настанена и е прекарала близо 2 години в Кризисен център за защита на жертви от домашно насилие. Решението на Районния съд в Пловдив може да се обжалва. Осъденият няма предишни провинения.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Съд - присъда

На 2 години затвор отсъдиха пловдивските магистрати мъж заради домашно насилие.

Пострадали от действията му са били 43-годишна жена, с която той живеел на съпружески начала, и техният 11-годишен син. С постановление на съда бил определен режим на срещи на насилника с момчето, които трябвало да се осъществяват в присъствието на служител от отдел „Закрила на детето“. Той обаче посещавал училището на малолетното дете и упражнявал психическо насилие спрямо него, като го обиждал.

В условията на домашно насилие осъденият е нанесъл телесни повреди и на майката, и на детето. Той се заканил с убийство на жената, като нападнал и 67-годишния й баща.

Заради системно упражнявания тормоз 43-годишната пострадала е била настанена и е прекарала близо 2 години в Кризисен център за защита на жертви от домашно насилие.

Решението на Районния съд в Пловдив може да се обжалва.

Осъденият няма предишни провинения.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив