Общинският съвет на Пловдив гласува разширението на ул. Гладстон

Разширението на ул. „Гладстон“ предизвика напрежение на днешната сесия на Общинския съвет на Пловдив. Против бяха съветниците от ДБ, които поискаха то да отпадне с мотива, че има множество възражения от граждани срещу предложението. Главният архитект на община Пловдив Димитър Ахрянов обясни, че промяната е в съответствие с Общия устройствен план. Според групата съветници на „Демократична България“ обаче това ще доведе събаряне на редица имоти около централната градска улица От ДБ заявиха още, че жалбите на живеещите в района са били приети на заседание на ЕСУТ, но не взети предвид в ПУП. Арх. Ахрянов отговори, че процедурата за разширяването на „Гладстон“ е в заключителен етап. Предвижда се параметрите на почти удвоената улица да са между подлеза, бул. „Васил Априлов“ и кино „Космос“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
ул. Гладстон в Пловдив

Разширението на ул. „Гладстон“ предизвика напрежение на днешната сесия на Общинския съвет на Пловдив. Против бяха съветниците от ДБ, които поискаха то да отпадне с мотива, че има множество възражения от граждани срещу предложението.

Главният архитект на община Пловдив Димитър Ахрянов обясни, че промяната е в съответствие с Общия устройствен план.

Според групата съветници на „Демократична България“ обаче това ще доведе събаряне на редица имоти около централната градска улица От ДБ заявиха още, че жалбите на живеещите в района са били приети на заседание на ЕСУТ, но не взети предвид в ПУП.

Арх. Ахрянов отговори, че процедурата за разширяването на „Гладстон“ е в заключителен етап.

Предвижда се параметрите на почти удвоената улица да са между подлеза, бул. „Васил Априлов“ и кино „Космос“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини