Избори 2024

Водещи новини

Община Пловдив спечели проекти за изграждане на спортни площадки в 2 училища

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Община Пловдив

Две общински училища ще получат нова спортна инфраструктура по „Програма за изграждане на нови и основен ремонт на съществуващи спортни площадки в държавните и общинските училища – 2023 г.“, финансирана от Министерство на образованието и науката. Това съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Заместник-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики Владимир Темелков допълни, че ще бъдат изградени комбинирани спортни площадки за няколко вида спорт на открито в дворните пространства на Основно училище „Яне Сандански“ и Основно училище „Райна Княгиня“. Учениците в ОУ „Яне Сандански“ ще могат да играят волейбол, хандбал и футбол на новата площадка, а в ОУ “Райна Княгиня“ – футбол и народна топка. Площадките ще бъдат със специализирана настилка и ще бъдат оборудвани със съоръжения за различни видове спорт. По този начин ще се осигури безопасно провеждане на часовете по Физическо възпитание и спорт и ще бъдат насърчени физическа активност и здравословния начин на живот сред подрастващите.

Общата стойност на привлечените средства по двата проекта е 342 930 лева, като ресурсът се осигурява изцяло по Програмата на МОН.

По същата Програма миналата година Община Пловдив спечели проекти за нови спортни площадки в езиковите гимназии „Иван Вазов“ и „Пловдив“, СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и Математическа гимназия „Академик Кирил Попов“. Освен това финансиране, общината ежегодно отделя средства и от собствения си бюджет за изграждане или ремонт на спортни площадки и облагородяване на дворни пространства в общинските училища.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив