Избори 2024

Водещи новини

Община Пловдив сключи договор за демонтаж и изнасяне на старите отоплителни уреди

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Община Пловдив

Избран е изпълнител за демонтаж и събиране на уредите за битово отопление на дърва и въглища по проекта за чист въздух за Пловдив. Фирмата изпълнител е „Моби – шоп“ ЕООД, като освен демонтаж и извозване на старите устройства, на нея е възложено и последващото им третиране и предаване за рециклиране на отпадъци от метали. Стойността на поръчката е 238 950 лв. с ДДС.

Дейностите по подмяната ще започнат до броени дни като представители на фирмата ще се свързват с гражданите предварително за уточняване на ден и час на демонтажа.

Напомняме, че приемането на декларации за участие в проекта временно е преустановено. Причината е стартиране на процедурата за кандидатстване по новия програмен период, през който домакинствата ще имат възможност да подават заявления по нов ред и за нов вид отоплителни устройства. Общината ще обяви нови дати за прием на декларации през месец октомври 2023 г.

Продължава монтажът на климатици в домакинствата, сключили договор за получаване на нов отоплителен уред. До края на юни месец по проекта са поставени 3 090 климатика и 280 уреда на пелети.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив