Избори 2024

Водещи новини

Продължава обгазяването на Пловдив, но според РИОСВ въздухът е чист

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Продължава обгазяването на Пловдив, но според РИОСВ въздухът е чист

Продължава обгазяването на Пловдив. Пет нови сигнала за силни миризми, основно в район „Северен“, са постъпили само за ден в регионалната екоинспекция.

Едното място е ул. „Напредък“ и КАТ, където е констатирано струпване на голямо количество отпадъци от различен произход – смесени битови, хартиени, едрогабаритни (тоалетни, мивки, шкафове). Въпреки, че на мястото са били разположени 2 контейнера за отпадъци тип „лодка“ и 4 контейнера тип „бобър“, те са били празни. Инспекторите са станали свидетели на запалени отпадъци, както и на следи от стари огнища, а във въздуха се е носила специфичната миризма на изгоряло. Под указания на РИОСВ горящите отпадъци са били изгасени.

Второ място е теренът под моста на Карловско шосе, в близост до Арман махала, при обръщалото на автобуси от градския транспорт. На купчини са изхвърлени стари мебели, гуми, чували, кашони, битови отпадъци.

Територията около Окръжна болница също е била силно замърсена основно с промишлени отпадъци.

Еко инспекторите отново са посетили и конната база в землището на село Царацово, където в следобедните часове в понеделник възникна пожар, след като бяха запалени отпадъци от торова маса и постеля от слама. При повторната проверка е констатирано, че запалената маса все още тлее и от нея към града се носи неприятна миризма. Дружеството, стопанисващо базата, ще бъде санкционирано.

Данните на РИОСВ за направените изследвания на атмосферния въздух в града сочат, че не са регистрирани превишения на стойностите на измерените показатели нито тази седмица, нито за месец юни.

Проверките на еко инспекторите продължават, уверяват от институцията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив