Община Пловдив ще проведе среща с футболните „Ботев“ и „Локомотив“

Среща с представители на двата пловдивски футболни гранда – Ботев и Локомотив, ще се проведе в Община Пловдив идния понеделник. Това съобщи кметът Здравко Димитров след среща тази сутрин, поискана с привърженици на „смърфовете“, на която те изложиха своите виждания за довършването на клубния им стадион в парк Лаута. Феновете на „черно-белите“ настояват за равнопоставеност при финансирането на двата клуба, както и за пълен одит на строежа на стадион „Христо Ботев“, за чието довършване градоначалникът предложи ОбС да гласува още 22,5 милиона лева. „Никога не съм делил двата водещи отбора на Пловдив. Искам да станат и двата стадиона, защото Пловдив го заслужава. Не сме спрели да търсим финансиране, за да бъдат довършени стадионите – както на „Ботев“, така и на „Локомотив“, заяви градоначалникът след срещата. В понеделник ще бъде направен пореден опит да се потуши напрежението. Целта е да се стигне до консенсус и на предстоящата сесия на Общински съвет да бъде обсъден начина на финансиране на завършването на двата стадиона. „Ако не се стигне до разбирателство между феновете на двата отбора, не изключвам точката да бъде оттеглена“, заяви още кметът на Пловдив. Предстоящата среща в понеделник ще бъде затворена за медии, но след нея Здравко Димитров ще даде изявление […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Здравко Димитров
Снимка: Община Пловдив

Среща с представители на двата пловдивски футболни гранда – Ботев и Локомотив, ще се проведе в Община Пловдив идния понеделник. Това съобщи кметът Здравко Димитров след среща тази сутрин, поискана с привърженици на „смърфовете“, на която те изложиха своите виждания за довършването на клубния им стадион в парк Лаута. Феновете на „черно-белите“ настояват за равнопоставеност при финансирането на двата клуба, както и за пълен одит на строежа на стадион „Христо Ботев“, за чието довършване градоначалникът предложи ОбС да гласува още 22,5 милиона лева.

„Никога не съм делил двата водещи отбора на Пловдив. Искам да станат и двата стадиона, защото Пловдив го заслужава. Не сме спрели да търсим финансиране, за да бъдат довършени стадионите – както на „Ботев“, така и на „Локомотив“, заяви градоначалникът след срещата.

В понеделник ще бъде направен пореден опит да се потуши напрежението. Целта е да се стигне до консенсус и на предстоящата сесия на Общински съвет да бъде обсъден начина на финансиране на завършването на двата стадиона.

„Ако не се стигне до разбирателство между феновете на двата отбора, не изключвам точката да бъде оттеглена“, заяви още кметът на Пловдив.

Предстоящата среща в понеделник ще бъде затворена за медии, но след нея Здравко Димитров ще даде изявление за взетите решения.

В ефира на днешната Обзорната програма на Дарик радио Пловдив пред колегата Искра Койчева общинският съветник от ДБ Владимир Славенски заяви, че тяхната група съветници няма да подкрепят така направеното предложение за Колежа. На пощите си те са получили докладната само в табличен вид, без необходимите разценки и подробности за какво ще се изхарчат исканите 22,5 милиона лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини